3 Redenen waarom je van ’s avonds sporten sneller in shape komt

Als je ’s ochtends sport heb je natuurlijk de hele dag nog om andere dingen te doen, maar wat nou als het helemaal niet...

Lees ook

Als je ’s ochtends sport heb je natuurlijk de hele dag nog om andere dingen te doen, maar wat nou als het helemaal niet past in je schema? Niet getreurd, want volgens SELF Magazine is het juist heel erg goed om ’s avonds je sportschoenen aan te trekken.

Voordelen

De populairste tijd om te sporten is volgens de statistieken van Jawbone, een bedrijf dat gespecialiseerd is in fitness technologieën, zes uur in de avond. Onder andere hardlopen, cardio work-outs, krachttraining en indoor cycling worden voornamelijk in de avond gedaan. En daar zitten ook nog eens drie grote voordelen aan:

1. Je hebt meer energie om harder en langer sporten
Uit een onderzoek van de University of Birmingham blijkt dat je uithoudingsvermogen 20 procent hoger is in de avond. Ook sport je met een veel hogere intensiteit dan dat je normaal gesproken in de ochtend doet. Het beste is om 11 uur nadat je bent opgestaan te sporten. En wanneer je in staat bent om harder, langer, sneller en krachtiger te sporten, zie je het resultaat ook veel sneller. Dat wil natuurlijk iedereen!

2. Spieren worden sneller zichtbaar
Je spierfunctie wordt krachtiger in de avonduren, schrijft SELF. Door de schommelende hormonen gedurende dag is een late work-out effectiever. Volgens Heather Webb, kinesioloog aan de Texas A&M University, verhoogt het testosteron in de avond. Show them your muscles.

3. Je slaapt een stuk beter
Ook al denken velen dat een work-out in de avond je slaap zal hinderen, blijkt dat dit helemaal niet het geval zou zijn. Wanneer je een sportsessie van 90 minuten hebt gedaan, zou je volgens Swiss-onderzoekers juist een hele goede nachtrust hebben. Volgens een onderzoek van Sleep Medicine zou slechts twee procent van de avondsporters slecht in slaap komen na hun work-out. En zoals je weet, is een goede slaap bevorderlijk voor je gezondheid!

Dus voortaan kun je gewoon wat langer blijven liggen en je sportpakje voor in de avond bewaren.

Lees ook: Zó verbrand je dagelijks meer calorieën

Bron: SELF Magazine Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook