Update over twee vermiste 16-jarige meisjes uit Bergen op Zoom

Twee tienermeisjes Femke Lucas en Sam Bruijs uit Bergen op Zoom hebben hun biezen gepakt en zijn vertrokken naar Má...

Lees ook

Twee tienermeisjes Femke Lucas en Sam Bruijs uit Bergen op Zoom hebben hun biezen gepakt en zijn vertrokken naar Málaga, zonder medeweten van hun vrienden en familie. Deze actie resulteerde in een grote zoektocht naar de twee 16-jarigen. Ook de vaders van de meisjes zijn naar de Spaanse stad vertrokken om ze daar te zoeken. Tot er donderdagavond een tip binnenkwam dat de meisjes inmiddels in Marbella verblijven, ongeveer zestig kilometer verwijderd van Málaga.

Minderjarig

De Spaanse politie is op verzoek van Nederland ingeschakeld, omdat het om minderjarigen gaat. De verdwijning van de twee meisjes wordt ook in Spanje heel serieus opgepakt. Zo besteedden verschillende Spaanse televisiezenders donderdagavond aandacht en ook op diverse Spaanse Facebookpagina’s verschijnen er steeds meer opsporingsberichten. Voor allebei de families is de vermissing van Sam en Femke een groot raadsel. “Dit zijn geen meisjes die een verleden met weglopen hebben. Wat hun motieven zijn om zomaar te vertrekken, dat zijn we nu aan het onderzoeken”, meldt een woordvoerder. Er is vooralsnog nog geen reden om aan te nemen dat er iets ernstigs aan de hand is. “We hopen van harte dat dit een roep om aandacht is, dan dat er iets anders aan de hand blijkt”, besluit de woordvoerder van de families.

Motieven

De meisjes hebben weinig bagage meegenomen en hebben hun telefoons thuis gelaten. Familieleden zeggen ook niet te weten waarom Femke en Sam plotseling naar Spanje zijn vertrokken. Er zijn geen aanwijzingen dat er een derde persoon betrokken is bij de vermissing van het tweetal. Om de meisjes zo snel mogelijk op te sporen, onderzoekt de politie hun laptops en worden de bankrekeningen gecontroleerd. Het laatste teken van leven is van woensdagochtend vroeg, toen de meisjes gepind hebben.

Lees ook: Man van gruwelijk Tinderdrama wederom in opspraak na heftig interview

Bron: Omroep Brabant, RTL

Laatste nieuws

Zie ook