Dit is waarom Coca-Cola bij McDonald’s zo lekker smaakt

Is het jou weleens opgevallen dat de Coca-Cola uit de tap bij McDonald’s net iets anders smaakt dan uit een blikje of fl...

Is het jou weleens opgevallen dat de Coca-Cola uit de tap bij McDonald’s net iets anders smaakt dan uit een blikje of fles? En vind je ‘m stiekem zelfs lekkerder smaken? You’re not alone! Er is zelfs een verklaring voor – en nee, het heeft niks te maken met een speciaal recept of toegevoegde suikers.

Verklaring

McDonald’s onthult het geheim in een verklaring. “Er zijn veel redenen waarom Coca-Cola zo goed smaakt bij McDonald’s. We volgen de richtlijnen van Coca-Cola om ervoor te zorgen dat de frisdrank hetzelfde smaakt als dat je het uit een flesje zou drinken.” Het gaat dus om precies hetzelfde drankje, maar hoe komt het dan dat-ie toch anders maakt?

“Het water en de siroop zijn vooraf afgekoeld voordat het onze drankautomaten bereikt. Ook houdt ons koelsysteem de drank zo koud, dat je altijd een verfrissend drankje krijgt.” Maar daar blijft het niet bij. Het antwoord ligt namelijk ook in het rietje waar jij jouw Cola door drinkt. De fastfoodketen gebruikt een ‘speciaal’ rietje, waardoor jouw smaakervaring nog beter wordt. “Het is een tikkeltje groter dan een normaal rietje, zodat de cola al jouw smaakpapillen bereikt”. Aha!

Toevallig binnenkort een bezoekje aan de McDonald’s op de planning staan? Naast de lekkere Coca-Cola kun je daar nu ook een nieuwe hamburger vinden. Enne, wellicht heb je iets aan deze hack om geld te besparen.

Beeld: iStock

Laatste nieuws