Vrouw at 5 dagen minder dan 800 calorieën per dag en dit gebeurde er

The Fast Mimicking Diet – ontwikkeld door voedingsdeskundige Professor Longo – zal je niet alleen helpen gewicht te...

Lees ook

The Fast Mimicking Diet – ontwikkeld door voedingsdeskundige Professor Longo – zal je niet alleen helpen gewicht te verliezen, ook geeft het je lichaam een boost. Het beperken van de calorie-inname en het inlassen van periodes van vasten belooft veel goeds te doen voor je gezondheid – denk aan je bloeddruk, cholesterol- en insulineniveau. Women’s Health UK editor Katie Mulloy ging de uitdaging aan en nam deel aan een dieet waarbij ze niet meer dan 800 calorieën per dag mocht innemen.

Vijfdagenplan

Het dieet – waarbij alles in voorverpakte proporties geleverd wordt – bestaat uit een vijfdagenplan, waarbij je al snel het aantal calorieën beperkt naar een aantal van 725 kcal per dag. Volgens Longo draait het allemaal om de juiste samenstelling. Zo omvat het dieet meer dan 60 voedingssupplementen waardoor je lichaam gaat denken dat je aan het vasten bent en naar ‘schoonmaakbeurt-modus’ omschakelt. “We kiezen voedingsmiddelen en technieken om zo veel mogelijk uit de voedingswaarden te kunnen halen.”

Hoewel Katie de eerste dag moeiteloos door wist te komen, begon op de tweede dag de hoofdpijn. Een zogenaamde ontwenningsfase, waarbij je lichaam op zoek gaat naar glucose, aldus Longo. Na op noten- en mueslirepen en twee soepjes overleefd te hebben, begon op dag vier dan toch echt het hongergevoel. En dus was het tijd voor een beloning; een chocoladereep. “Vastberadenheid is de sleutel tot succes. Daarom moesten we een dieet ontwikkelen waar mensen zich aan vast willen houden. En dus zijn beloningen als chocoladerepen belangrijk.”

Resultaat

Al op de vijfde dag begon Katie zich lekkerder in haar vel te voelen. “Terwijl ik normaal rond 04:00 standaard zweterig wakker werd door mijn chaotische (werk)leven, sliep ik de afgelopen nachten aan één stuk door tot 06:00 en werd ik uitgerust en alert wakker. Een ander pluspunt – de opgeblazen buik waar ik regelmatig last van had, is nu plat en ik heb geen krampen meer.” Katie viel in vijf dagen 2,6 kilo af. Ook haar suikerwaarden en insulineniveau daalden gestaag, wat volgens Longo op lange termijn de kans op kanker kan verkleinen.

Er zijn mensen die zweren bij dit dieet. Maar anderen menen dat leven op 725 kcal per dag (al is het maar een paar dagen) juist weer niet gezond is. Tip: overleg altijd eerst met een diëtist!

Lees ook: Gezond? Nieuwe dieet-hype waar je veel van zou moeten afvallen

Bron: Women’s Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook