Moeder geeft dochter bijzondere naam, familie is er niet blij mee…

Het blijft een hele klus om een babynaam uit te kiezen. Dat heeft ook deze moeder ondervonden. Zij koos de naam James ui...

Lees ook

Het blijft een hele klus om een babynaam uit te kiezen. Dat heeft ook deze moeder ondervonden. Zij koos de naam James uit voor haar dochter, tot grote ongenoegen van haar familie.

Geen meisjesnaam

“Ik ben overtijd”, schrijft de vrouw op het forum van Mumsnet. “De baby is er nog steeds niet en ik weet het geslacht ook niet. Maar, na lang wikken en wegen en vele discussies hebben we gekozen voor de naam Iris James, als het een meisje is. Toen ik het mijn broer vertelde, zei hij dat ‘James’ geen meisjesnaam was en werd vervolgens boos op me.” Dat was echter niet de enige reden waarom haar broer zo boos op haar werd. “Mijn moeder belde mij vanmorgen op en vertelde dat hij zo boos werd, omdat hij zijn zoon James wil noemen. Houd vooral in gedachten dat hij niet getrouwd is en ook geen vriendin heeft die zwanger is. Volgens mij proberen ze wel een kind te krijgen, maar ik wil mijn kind de naam Iris James geven!”

“Mijn moeder hield voet bij stuk en zei dat ik dat niet moest doen en de naam James aan hem [mijn broer] moest ‘geven’.”

Doe wat je wil

“James is zeker weten een jongensnaam, maar je moet doen wat je zelf wilt. Ik krijg ook een dochter en ik dacht zelf aan de naam Phil”, grapte een andere forumgebruiker. Een andere moeder stelde de naam Jamie voor, niet om haar broer te pleasen, maar omdat James – volgens haar – toch écht een jongensnaam is. Gebruiker EveOnline wond er geen doekjes om: “Sorry maar James is óf een jongensnaam óf een achternaam.” Toch waren er nog enkele gebruikers die haar een hart onder de riem staken en haar vertelden dat ze de naam gewoon aan haar dochter moest geven als ze die leuk vond.

Lees ook: Dit is, volgens het internet, de ergste babynaam óóit

Beeld: iStockphoto, Bron: Mirror

Laatste nieuws

Zie ook