Het echte verhaal achter de Instagram-copycat

Travel blogger Lauren Bullen keek vreemd op toen ze een bijzondere ontdekking op Instagram deed. Wat bleek? Een andere g...

Lees ook

Travel blogger Lauren Bullen keek vreemd op toen ze een bijzondere ontdekking op Instagram deed. Wat bleek? Een andere gebruiker had haar account tot in elk detail volledig nageaapt. Een geval van perfecte timing? Gaat het om toeval? Of zit er toch meer achter?

Vreemde ontdekking

De 23-jarige Lauren uit Australië – bekend van haar reisfoto’s op Instagram – kwam erachter dat een andere ‘travel blogger’, genaamd Diana, op haar Instagram-pagina exact dezelfde plekken bezocht en elk detail van Lauren’s eigen foto’s overnam. Niet alleen de pose en de compositie, maar ook de outfits en de bijschriften werden gekopieerd. Dat was voor Lauren even schrikken. “Wanneer een meisje de hele wereld rondreist om je beeldmateriaal keer op keer over te nemen, begin je je toch zorgen te maken…”

Andere wending

Aangezien het om een hele bijzondere, haast onmogelijke situatie ging, besloot The Business Insider op onderzoek uit te gaan. Want hoe kun je een paar dagen later precies dezelfde hotelkamer boeken, exact dezelfde juice bar vinden of dezelfde kleren dragen? Al met al, dat zou veel moeite, tijd en geld kosten. En dat is waarom veel volgers denken dat het om een stunt gaat, zodat Lauren meer volgers krijgt. Toen The Business Insider meer over Diana te weten wilde komen, kwamen ze tot een verrassende ontdekking. En deze ontdekking zou een hoop kunnen verklaren…

Publiciteitsstunt

Here’s the thing; wanneer je de gebruikersnaam van Lauren (gypsea_lust) en Diana (diana_alex) op Google intypt, worden in de resultaten een Twitter-account uit 2011 weergegeven waarmee Diana aan Lauren’s e-mailadres wordt gekoppeld. Daardoor is het nog maar de vraag of Diana wel bestaat, of dat alles in scène is gezet… Publiciteitsstunt of niet, Lauren wist maar liefst 200.000 extra volgers in slechts een week binnen te halen.

Bron: The Business Insider, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook