Video: Ellen DeGeneres ontvangt Medal of Freedom van Obama

Gisteravond mochten er een hoop sterren, waaronder Tom Hanks, Diana Ross en Bruce Springsteen, op bezoek komen in h...

Lees ook

Gisteravond mochten er een hoop sterren, waaronder Tom Hanks, Diana Ross en Bruce Springsteen, op bezoek komen in het Witte Huis. Zij waren uitgenodigd om de zogenaamde Medal of Freedom, de hoogste burgerlijke onderscheiding in Amerika, in ontvangst te nemen.

Emotioneel moment

Onder de genodigden was ook de 58-jarige komiek Ellen DeGeneres. Zij kreeg de door president Obama de medaille in ontvangst. Hij bedankte Ellen voor haar rol in de emancipatie van homoseksuelen. Zo vertelde Obama dat de stap om in 1997 uit de kast te komen voor haar enorm groot was en zou ze Amerika een duwtje in de juiste richting van gelijkheid en tolerantie hebben gegeven. “In elke rol herinnert ze ons eraan om aardig voor elkaar te zijn en elkaar te behandelen zoals ieder van ons behandeld wil worden“, klonken de lovende worden van de president. Het was dan ook een erg emotioneel moment voor de komiek, waarbij ze haar tranen moeilijk in bedwang kon houden.

Voorafgaand aan de uitreiking was er ook tijd voor een lolletje en natuurlijk kon ook het Witte Huis er niet aan ontkomen; de Mannequin Challenge. Je ziet het hieronder.

Bron: RTL Nieuws, Beeld: KIJK

Laatste nieuws

Zie ook