Het eetdagboek van Bibi Breijman

Bibi Breijman (25) is bekend van ‘Oh Oh Cherso’ en haar eigen YouTube-kanaal. Voor Grazia hield ze een eetdagboek bij.MA...

Lees ook

Bibi Breijman (25) is bekend van ‘Oh Oh Cherso’ en haar eigen YouTube-kanaal. Voor Grazia hield ze een eetdagboek bij.

MAANDAG
Ik sta om acht uur op om twee video’s voor mijn YouTube-kanaal klaar te zetten. Ik eet twee speltcrackers met zuivelspread en drink een kop thee met honing. Na een strandwandeling met mijn moeder lunchen we met een kaiserbroodje met kaas en jam, een gekookt eitje en een stuk brie. Daarna bestel ik een glas jus d’orange en een kop koffie. ’s Avonds maak ik een wrap met creamcheese, zalm en sla. Later op de avond heb ik een echte meidenavond met chips, koekjes en chocola.

DINSDAG
Voordat ik om negen uur ga sporten, eet ik een kommetje Brinta met suiker en een cappuccino, ook met suiker. Om twaalf uur ga ik weer lunchen met mijn moeder. Het wordt voor mij een focaccia met kaas, spinazie en sla, en weer een cappuccino. Eenmaal thuis begin ik met het opnemen en editen van video’s en daar ben ik tot het eind van de middag mee bezig. Ik ben daar zo druk mee, dat ik het avondeten skip. Ik eet alleen nog een paar koekjes.

WOENSDAG
Ik word om acht uur wakker, eigenlijk te laat. Om op tijd te komen voor mijn afspraak, pak ik een koekje met chocola en drink ik een paar slokken koffie en een glas water. ’s Middags lunch ik met vriendinnen. Ik neem een panini met kip en mozzarella en een soja latte. Om vijf uur vertrek ik samen met mijn zusje richting Amsterdam voor de première van de film Hart Beat. We belanden in de file en hebben geen tijd meer om nog wat te eten. Het worden chocotoffs in de auto. Tijdens de film drink ik een flesje water en eet een zakje zoete popcorn. Op de terugweg naar huis haal ik bij de McDonalds een kipsalade.

DONDERDAG
Om negen uur neem ik tijdens een ontbijtafspraak met vriendinnen scones met jam en creamcheese en twee soja latte met suiker. Om twee uur beginnen de opnames voor mijn YouTube-kanaal en daarvoor eet ik een broodje gezond met kip en drink ik een chocomel. Als we klaar zijn, race ik met mijn zusje naar Hilversum voor de opening van een YouTube-expo. We stoppen nu wél onderweg. Ik neem een bruschetta mozzarella en twee gember thee met honing.

VRIJDAG
Tijdens het editen van twee video’s drink ik ’s ochtends twee glazen water. Omdat ik er lang mee bezig ben, schiet ontbijten er bij in. Ik lunch met mijn moeder en beste vriendin. Ik neem een panini roomkaas met zalm met daarbij twee cappuccino met suiker en twee koffiekoekjes. Na het sporten neem ik een hap pure chocolade. Ik snack ook een raketje en drie bolletjes mini-mozzarella. Bij mijn moeder eet ik ’s avonds wat pasta en een half bord sla. Om acht uur neem ik nog een latte machiatto met twee suiker. Die heb ik echt nodig, want ik moet de hele avond editen.

ZATERDAG
Ik begin vandaag om tien uur met het opnemen van video’s. Tegen twaalven volgt pas mijn ontbijt: twee crackers met zuivelspread en twee glazen water. Om twee uur ga ik een uur sporten en drink ik een flesje water. Aan het eind van de middag ga ik samen met een vriendin naar Ikea. Daar eten we gebakken zalmfilet met gegrilde groenten. Toe volgt cheesecake met thee.

ZONDAG
Mijn ontbijt bestaat uit twee speltcrackers met creamcheese. Voordat ik om twaalf uur ga sporten, neem ik een pruim, en eenmaal thuis een cappuccino. Om zes uur moet ik naar Flevoland omdat ik opnames in Walibi heb voor YouTube. Ik haal snel een liga bij een tankstation. Om acht uur eet ik een stuk cake, die moet ik proeven voor de opnames. Helaas heb ik vandaag weer geen tijd gehad voor een fatsoenlijk avondmaal, ik kan wel wat advies gebruiken…

Hoe gezond eet zij?

Voedingsdeskundige Ralph Moorman: “Het hangt een beetje van suiker, junkfood en snelle snacks aan elkaar. Waar moet ik beginnen? Ik denk dat de eerste stap is dat Bibi echt moet willen om beter voor zichzelf te zorgen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat de obstakels zijn om te overwinnen. Dat lijkt mij een gebrek aan voorbereiding en planning. Van de ene afspraak naar de andere gaan zonder na te denken, zorgt ervoor dat ze veel vulling binnenkrijgt en weinig voeding. Soms slaat ze zelfs maaltijden over. Dat kan ervoor zorgen dat ze zich aan ongezonde voeding vergrijpt. Een professional kan haar leren om een gezond eetpatroon in haar drukke leven te integreren. Veel succes!”

Reactie Bibi: “Als ik een rustige week heb, lukt het vaak beter om op mijn voeding te letten. Maar als ik het druk heb – zoals deze week – lukt het inderdaad niet. Ik zou graag meer hulp krijgen, want ik weet dat dit
niet gezond is.”

Laatste nieuws

Zie ook