Anti-cellulite behandelingen die naar verluidt écht werken

Cellulite... Jammer genoeg kunnen de meeste dames erover meepraten. Of je nou dik, dun, jong of oud bent; iedereen kan d...

Lees ook

Cellulite… Jammer genoeg kunnen de meeste dames erover meepraten. Of je nou dik, dun, jong of oud bent; iedereen kan deze ongewenste putjes krijgen. Wat we dan ook allemaal dolgraag willen weten is: hoe kom je er vanaf? Goed nieuws: hebt geen peperdure behandelingen nodig. Deze ietwat vreemde behandelingen zouden naar verluidt echt verschil kunnen maken. Enne, proberen kan nooit kwaad!

Koffiescrub
Super simpel om zelf te maken en als het goed is nog effectief ook. Meng gemalen koffiebonen met je favoriete huidolie (denk aan amandel- of olijfolie); simpeler kan het niet. Het scrubben met cafeïne zou de bloedvaten verwijden en er zo voor zorgen dat het buitenste weefsel van de huid strakker wordt. Daarnaast verwijdert het naar verluidt ook gifstoffen. Redenen genoeg om uit te testen!

Gelatine
Een andere manier om cellulite te verminderen zou het eten of ‘drinken’ van suikervrije gelatine zijn. Gelatine verhoogt naar verluidt de productie van collageen, wat de huid versterkt. Suikervrije gelatine poeder is te vinden in healthy food stores, maar ook bij een aantal supermarkten. Meng de poeder door een drankje, drink het één keer per dag en voilà.

Komkommer
Een ander huis-tuin-en-keuken-maniertje wat gebruikt kan worden tegen cellulite zou komkommer zijn. Deze groente is rijk aan vitaminen en hydrateert de huid. Snij de komkommer in plakjes en leg deze op de huid. De stoffen in komkommer zouden ervoor zorgen dat het collageen zich beter hecht en de huid zich verstevigt.

Zeewierbad
Een iets minder voorkomend, maar toch bekend product is zeewier. Thalasso therapie is een Franse skin-care behandeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van warm water en zeewier in de vorm van een zeewierbad of een wrap. Het product bevat een hoog gehalte aan jodium, wat de bloedstroom verhoogt en de schildklierfuncties verbetert. Dit zou cellulitis minimaliseren en daardoor jouw zelfvertrouwen juist optimaliseren.

Of het werkt, zal alleen de tijd leren. Maar vergeet niet ook jezelf te accepteren zoals je bent. Mét of zonder putje.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook