Deze nieuwe tool maakt je haar lichter in 10 seconden

Je weet wat ze zeggen: Blondes have more fun! Zit je er al een tijdje aan te denken om je haar blond te verven, maar heb...

Lees ook

Je weet wat ze zeggen: Blondes have more fun! Zit je er al een tijdje aan te denken om je haar blond te verven, maar heb je geen zin in die lange zit bij de kapper? Deze nieuwe tool van Pravana zou het een stuk makkelijker maken om je haar te blonderen.

The Blonde Wand

De tool, genaamd The Blonde Wand, ziet eruit als als een steiltang zou je haar tot zeven tinten lichter maken in slechts enkele seconden… What?! “Deze unieke thermische verlichtingstool, in combinatie met Pravana’s Pure Light Crème Lightener, laat kleurspecialisten toe je haar lichter maken in tien seconden en het brengt minder schade aan aan het haar dan de traditionele kleuringsmethode”, zo claimt Pravana op de website. Zodra de Pure Light Crème Lightener op je haar is aangebracht, wordt je haar in folie gewikkeld en gaan ze er vervolgens met The Blonde Wand overheen. “Het kost niet alleen veel minder tijd; het beschadigt je haar ook stukken minder, omdat de crème lighter niet zo heel lang op het haar hoeft te zitten en je haar daardoor in een betere conditie blijft”, aldus celebrity kleurspecialist Justin Anderson tegen WWD. Opvallend is dat Pravana met geen woord rept over hoe lang de resultaten zichtbaar blijven.

Écht niet schadelijk?

Birnur Aral, directer van het Beauty Lab aan het Good Housekeeping Research Instituut, is niet helemaal overtuigd over de methode, zo vertelt hij: “Het is niet nieuw dat warmte kan bijdragen aan het kleuren van je haar. Sommige coloristen zetten hun cliënten in de folie onder een droogkap in de kapsalon, om het proces te versnellen.”

“At the end of the day, krijgt je haar nog steeds dezelfde chemische reactie en het lijkt erop dat ze dezelfde hoeveelheid bleek op je haar gebruiken – of het nu sneller gaat of niet – het zal de schade aan je haar niet beperken.”

Lees ook: Déze nieuwe haartrend neemt social media over

Beeld: iStock, Instagram, Pravana

Laatste nieuws

Zie ook