Vermiste tieners uit Bergen op Zoom lieten brief achter

Afgelopen weekend werden Sam Bruijs en Femke Lucas uit Bergen op Zoom gevonden in Portugal. De 16-jarigen vertrokken eer...

Afgelopen weekend werden Sam Bruijs en Femke Lucas uit Bergen op Zoom gevonden in Portugal. De 16-jarigen vertrokken eerder die week met z’n tweeën naar het Spaanse Málaga. De reden bleef al die tijd onduidelijk, nu blijkt dat ze een brief achterlieten voor het thuisfront.

Vakantiestemming

Eerder werd vermoed dat Femke en Sam met een Nederlandse man reisden. De 34-jarige man zou samen met het duo gevonden en aangehouden zijn, zo melden Portugese kranten. Dit bleek niet te kloppen, want de man is inmiddels vrijgelaten.

Volgens justitie zouden Sam en Femke op eigen houtje op reis zijn gegaan en lijkt het erop dat er van een misdrijf geen sprake is. De eigenares van het hostel waar de meisjes verbleven, vertelde eerder al dat de meiden in een vakantiestemming waren.

Brief

Nu de meiden alweer een paar dagen met hun ouders zijn herenigd, blijkt dat de twee vriendinnen een brief voor hun familie hebben achtergelaten. Daarin lieten ze weten dat ze ‘er even tussenuit wilden’. Hun telefoons lieten ze achter bij een vriendin. Voor de rest wil de familie niks kwijt over de korte vermissing van Sam en Femke.

Lees ook: ‘Vermiste meisjes uit Bergen op Zoom reisden niet alleen’

Bron: AD Beeld: Istock

Laatste nieuws