Deze iPhone lag een jaar op de bodem van een meer en hij doet het nog steeds!

Michael Guntrum raakte zijn iPhone 4 afgelopen jaar kwijt tijdens het ijsvissen, hij had daarna alle hoop opgegeven en n...

Lees ook

Michael Guntrum raakte zijn iPhone 4 afgelopen jaar kwijt tijdens het ijsvissen, hij had daarna alle hoop opgegeven en nooit gedacht dat hij zijn toestel ooit nog terug zou zien. Maar toen Kyle Lake werd drooggelegd, na structureel problemen met de dam en een schattenjager de telefoon vond, leek het onmogelijke toch mogelijk.

IJsvissen

“Ik ben vandaag mijn telefoon verloren. Om een lang verhaal kort te maken: ijsvissen + gat in het ijs = telefoon op de bodem van het meer.”, aldus Michael op Facebook de dag dat hij zijn toestel kwijtraakte. “Het was -25 graden Celcius. Daarom besloot ik met twee vrienden te gaan vissen op een bevroren meer in de buurt, door een gat in het ijs. Op zeker moment had ik beet. Ik legde mijn telefoon in mijn schoot, maar hij gleed er af. In plaats van gewoon in de sneeuw te landen, verdween hij in het gat dat we net hadden gemaakt. Ik kon de baars boven halen, maar dat was het nu ook weer niet waard.”

Rijst

Guntrum verwachtte zijn iPhone nooit meer terug te zien, maar hij had een engeltje op zijn schouder. Doordat er problemen met de dam waren in Kyle Lake, werd het hele meer leeggepompt. Ingenieur Daniel Kalgren speurde met zijn metaaldetector de bodem af op zoek naar schatten, toen hij de telefoon – 15 centimeter diep in de modder – vond. Het toestel werkte niet meer, maar Kalgren gaf de hoop niet op en paste de welbekende truc toe: hij legde hem in een bak met rijst. En het werkte: twee dagen later sprong de iPhone ineens aan.

“Ik zocht meteen de gegevens van de eigenaar op het toestel op en contacteerde hem”, aldus Kalgren aan Buzzfeed. “Hij wilde het eerst niet geloven, maar ik stuurde hem een foto en hij herkende zijn screensaver. Hij weet nu dat ik het toestel heb en dat ik het zal opsturen met de post.” Eind goed, al goed!

Voor

Na

Lees ook: Op déze manier kan je iPhone je leven redden

Bron: Welingelichte Kringen, HLN, Buzzfeed, Beeld: iStock, Buzzfeed

Laatste nieuws

Zie ook