Ellen Hoog: ‘Ik kan best een beetje autistisch zijn’

Op de Olympische Spelen was hockeyspits Ellen Hoog (30) nog dé ster op het veld, maar nu is ze gestopt als internationa...

Lees ook

Op de Olympische Spelen was hockeyspits Ellen Hoog (30) nog dé ster op het veld, maar nu is ze gestopt als international. Haar eerste agendapunt? Trouwen! Grazia sprak haar.

Team

Waar ze aan denkt als ze terugkijkt op haar hockey avontuur? “Vooral aan mijn teamgenoten. Natuurlijk ook aan de mooie medailles, maar vooral de weg naar het succes toe was zo bijzonder. We hebben zo veel gelachen en geleerd. We konden ons kwetsbaar opstellen naar elkaar toe, maar ook elkaar flink de waarheid vertellen. Die gezelligheid op het veld, dat ga ik nooit ergens anders meer vinden. Een samenwerking zal nooit meer zo intens zijn als in de topsport.”

The Notebook

Samen met Naomi van As had Ellen een bizar ritueel. Voordat het toernooi begon, voor de halve finale en voor de finale, moesten ze de film The Notebook samen kijken. Dat dezen ze al vanaf 2005. “Die film ben ik echt zat. Twee keer hebben we ’m niet gekeken en beide keren verloren we. Dat was tijdens het EK in Londen. De avond voor de finale was er gedoe binnen het team. En toen we weer op onze kamers waren, was het al te laat om die film te kijken.Toen verloren we de finale en we vertelden in de bus terug dat we de film hadden overgeslagen. We waren nog niet uitgepraat of er werden een aantal meiden bijna agressief, haha. Wij waren telkens de lul, want wij móésten de film kijken. Maar het was intussen ook echt een groepsdingetje geworden. ‘De bespreking moet eerder want Naomi en Ellen moeten The Notebook kijken’, klonk het dan. Zo panisch. We waren met z’n allen best autistisch met die rituelen.”

Toekomst

Wat ze nu gaat doen? “Ik heb nog niet veel tijd gehad om na te denken over mijn toekomst. Ik was druk met mijn boek Grenzeloos gezond dat net uit is bij Carrera Culinair en ik heb net Hiddit op de markt gebracht, een lijn met voedingssupplementen. Ik heb veel leuke plannen, ook om met Naomi iets te gaan ondernemen. Niet per se in de hockeywereld, maar ik vind het wel leuk om jonge meiden te blijven inspireren.”

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia, die nu in de winkel ligt!

Laatste nieuws

Zie ook