Is dit de verdrietige reden achter de breakdown van Kanye West?

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Kanye West in het ziekenhuis is opgenomen voor ‘zijn eigen gezondheid en veiligh...

Lees ook

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Kanye West in het ziekenhuis is opgenomen voor ‘zijn eigen gezondheid en veiligheid’. De rapper zou kampen met psychische aanvallen, stress en oververmoeidheid. Toch lijkt er meer achter zijn breakdown te zitten.

Workaholic

Kanye werd in het ziekenhuis opgenomen nadat de politie een melding kreeg van een ‘medisch noodgeval’. Zijn dokter verklaart dat hij een tijdelijke psychose zou hebben, als gevolg van een extreem slaaptekort en uitdroging. “Hij is gewoon oververmoeid. Hij werkt de klok rond voor zowel zijn eigen lijn als zijn lijn voor Adidas. Hij wil zijn fans niet minder geven dan het beste”, aldus een bron aan US Weekly.

Groot verdriet

Toch zou een druk werkschema en oververmoeidheid niet de enige reden van zijn breakdown zijn geweest. Bronnen verklaren aan Daily Mail dat Kanye het rond deze tijd van het jaar erg moeilijk heeft met de dood van zijn moeder Donda West. Zij overleed op 10 november 2007 aan de complicaties van een liposuctie-operatie. Kanye zou eerder dit jaar duidelijk hebben gemaakt zich schuldig te voelen rondom het ongeval. “Als ik nooit naar LA was verhuisd, dan zou ze nu nog leven. Ik ga er niet dieper op in, want het maakt me verdrietig”, luidde zijn statement.

“Elke keer rond de feestdagen is het moeilijk voor hem, hij is enig kind. Hij was erg close met zijn moeder, dus deze tijd van het jaar… Het is erg moeilijk. Daar komt bij dat alles wat met Kim in Parijs gebeurde de druk heeft verhoogd. Kanye is zeer gevoelig en zeer beschermend, wat het er niet beter op heeft gemaakt”, laat de bron weten.

Lees ook: Kanye onthult waarom North West en Blue Ivy niet met elkaar spelen

Bron: Marie Claire UK, Daily Mail, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook