Onthuld: waarom je altijd wakker wordt, nét voor het beste moment van je droom

Je staat op het punt de loterij te winnen of je prince charming leunt naar voren om je te zoenen en pats boem, je b...

Lees ook

Je staat op het punt de loterij te winnen of je prince charming leunt naar voren om je te zoenen en pats boem, je bent wakker. Iedereen heeft weleens meegemaakt dat je op het 'hoogtepunt' van je droom wakker wordt. Heel vervelend, maar dit is waarom.

Slaapcyclus

Deze dromen worden ook wel lucide dromen genoemd. De dromer is zich dan bewust van het feit dat hij of zij droomt en daardoor herinner je je dus dingen als je wakker wordt. Daarnaast heb je ook enigszins controle over wat er gebeurt in je droom, de personages en de omgeving. Het wakker worden tijdens het beste moment van een droom heeft dan ook meestal te maken met je slaapcyclus.

Zo kan naar verluidt ongeveer tachtig procent van de mensen zich een droom herinneren tijdens de REM slaap en dit is ook het stadium waarin de meeste dromen voorkomen. Er is echter bewezen dat je ook in de NREM slaap kunt dromen. Dit is een overgangsfase tussen de waak- en slaaptoestand en duurt maar drie tot vijf minuten. Tijdens de NREM slaap zijn zowel ons lichaam als onze geest meer ontspannen en hierin onthoud je vaak weinig of niets van je droom. Dus als je wakker wordt tijdens de cyclus, kun je soms alleen de droom uit de REM slaap herinneren, waardoor het voelt alsof deze verstoord is. Jammer genoeg niet zoveel aan te doen dus…

Lees ook: 7 Redenen om vanavond naakt te slapen

via GIPHY

Bron: Mirror, Beeld: Istock, Giphy

Laatste nieuws

Zie ook