The Voice Kids-winnares Laura van Kaam openhartig over depressie

In 2013 won Laura van Kaam het tweede seizoen van The Voice Kids en wist daarmee onder andere opdrachten voor Disneyland...

Lees ook

In 2013 won Laura van Kaam het tweede seizoen van The Voice Kids en wist daarmee onder andere opdrachten voor Disneyland Parijs en War Child in de wacht te slepen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo heeft de inmiddels 18-jarige Laura op Facebook bekendgemaakt met een zware depressie te kampen.

Diagnose

De scholiere is met haar Facebookbericht openhartiger dan ooit. “Lieve volgers, dit is mijn verhaal. Een heel eerlijk verhaal. Ik verplichtte mijzelf net weer wat leuks te posten op Facebook. Toch wil ik niet langer een masker dragen. Niet langer de schijn ophouden als mensen doorhebben dat het niet goed gaat. Ik wil niet langer meer liegen. Want dit ben ik. Laura van Kaam. 18 jaar. Met de diagnose: Zware depressie”.

Therapie

In haar verhaal vertelt ze dat ze al langere tijd erg ongelukkig is, maar de fout altijd bij zichzelf neerlegde. Ook hield ze alles voor zichzelf en kon ook therapie haar niet helpen. “Voor mijn gevoel kwam ik geen stap verder. Dat ik mij niet goed voelde, dat was duidelijk. Maar hoe kon dat dan?”. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, kreeg ook nog eens te maken met de ziekte van Pfeiffer. Hierdoor voelde ze zich continu moe, maar sliep ze desondanks slechts drie uur per nacht. “Ik putte mijzelf volledig uit en kon de pijn in mijn hoofd niet langer verdragen”.

Doel

Eenmaal verhuisd naar de grote stad, ging het al snel mis. De allereerste nacht sliep ze niet in haar huisje in Den Haag, maar werd ze overgedragen naar de spoed- en crisiszorg. Toch probeert Laura er alles aan te doen om weer de ‘oude’ te worden. “Ik kan beloven dat ik er alles aan doe om beter te worden. Om deze rotziekte uit mijn hoofd te krijgen. Het zal een moeilijk en zwaar proces worden, maar ik beloof mijn best te doen”. Naast dat Laura haar verhaal doet, heeft ze ook nog een doel. Ze hoopt dat depressies eerder worden opgemerkt, zodat mensen op tijd hulp krijgen.

Lees ook: Hoe gaat het met The Voice Kids-winnares Fabiënne Bergmans?

Beeld: Facebook, ANP, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook