Heb je ineens een oude foto van het jaar nul bovenaan je tijdlijn voorbij zien komen? Of kreeg je ineens likes op een kiekje waarvan je niet eens meer wist dat-ie bestond? Je bent niet de enige!
Gênant
Sommige Facebook-gebruikers hebben oude berichten van zichzelf opnieuw op hun tijdlijn zien verschijnen. Facebook blijkt zonder toestemming een aantal oude foto’s en statussen van Facebook-gebruikers gerepost te hebben. Niet alleen werd de datum aangepast en verdwenen de originele likes en reacties, ook werden sommige foto’s van privé naar openbaar gezet. Het zal je maar gebeuren... Dat die gênante foto waarvan je had gehoopt dat-ie het daglicht nooit meer zou zien opeens weer opduikt!
Oeps, foutje!
Hoewel sommigen bang waren dat hackers erachter zaten en uit voorzorg hun wachtwoord hebben veranderd of zelfs hun profiel op deactiveren hebben gezet, blijkt het een fout van Facebook zelf te zijn. Het platform heeft inmiddels gereageerd: “We zijn ons hiervan bewust en we werken eraan.” Naar verluidt zou het gerelateerd zijn aan de Year in Review-video, die Facebook voor je maakt aan de hand van oude foto’s.
Lees ook: Dit Whatsapp-nieuws moet je weten
@facebook what's up with reposting a two month old post like brand new?
— Phillip A Noyes Jr (@pnoyesjr) December 9, 2016
I'd like to thank the Facebook glitch for allowing me to celebrate my birthday again this year
— Jenna T (@jennat_) December 10, 2016
Deactivated my Facebook because it decided to repost about 30 old posts without my permission. Staying away until I know it's safe #dramatic
— Sarah ♡ (@Username_Sarah) December 9, 2016
Bron: Cosmopolitan UK, Beeld: iStock