Stewardess geeft vijf vliegtips voor een mooie huid

Wanneer je in het vliegtuig zit, is dat niet heel erg voordelig voor je huid. Toch lijken de stewardessen hier totaal ge...

Lees ook

Wanneer je in het vliegtuig zit, is dat niet heel erg voordelig voor je huid. Toch lijken de stewardessen hier totaal geen last van te hebben, terwijl die toch meer uren in het vervoermiddel doorbrengen dan de vakantiegangers. Maar hoe doen ze dat toch? Stewardess Heather Sanchez vertelt het je.

Tips voor tijdens het reizen

Heather is in totaal al 10 jaar werkzaam als stewardess en heeft er dus al flink wat vliegreisjes opzitten. Ook weet ze na al die jaren hoe ze haar huid moet onderhouden en welke producten je je altijd mee moet nemen als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Komen ze!

1. Zorg dat je altijd reinigingsdoekjes meeneemt

Hoewel je handen en lippen juist droog worden, wordt je gezicht juist na een aantal uren in de lucht te zitten een beetje vettig. Neem dus altijd een pak reinigingsdoekjes, die bedoeld zijn om de vettigheid uit je huid te halen, mee in je handbagage.

2. Doe een work-out voordat je gaat vliegen en drink veel water

Wanneer Heather moet werken, zorgt ze dat ze altijd een goede work-out heeft gedaan. Volgens haar zorgt dit ervoor dat je je ook tijdens de vliegreis goed voelt. Ook is het belangrijk om voor de vlucht veel water te drinken, zodat je goed gehydrateerd bent.

3. Neem healthy snacks mee voor tijdens de vlucht

Ondanks dat de menukaart tijdens een vlucht ook niet alles is, zijn we vaak toch geneigd om een ongezonde snack als een snicker of kaasbroodje te bestellen. Toch kan je beter wat gezonde snacks meenemen. Vers fruit, een proteïnereep of een zakje ongebrande noten zijn een veel betere keuze.

4. Koop een goede crème voor je handen

Zorg dat je een goede vochtinbrengende crème meeneemt om je handen eens in het uur even mee in te smeren. Je handen voelen weer fris aan en volgens Heather doet dat gevoel veel goeds voor de rest van je lichaam.

5. Blijf niet de hele tijd in dezelfde houding zitten

Vooral als je een lange vlucht hebt, is het van belang om niet in dezelfde houding te blijven zitten. Ondanks de beperkte ruimte die je hebt, zijn er een aantal oefeningen die je ook gewoon vanuit je vliegtuigstoel kan doen. Zo kan je nek- en schouderoefeningen doen, maar je kan ook een travel-size massage roller aanschaffen. “Tijdens een lange vlucht verricht het echt wonderen en het zorgt voor een goede bloedsomloop”, aldus de stewardess.

Lees ook: Waarom stewardessen handen achter hun rug houden als je in het vliegtuig stapt

Bron: Insider Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook