Man honderden keren afgewezen, totdat hij één ding op cv verandert

Als je net bent afgestudeerd, liggen de banen in de meeste gevallen nou niet bepaald voor het oprapen. Ook Daryl Jones k...

Als je net bent afgestudeerd, liggen de banen in de meeste gevallen nou niet bepaald voor het oprapen. Ook Daryl Jones kent dit probleem en solliciteerde zich een halfjaar helemaal suf. Zo erg zelfs, dat hij na 400 sollicitaties nog steeds geen enkele reactie terug had gekregen. Alles veranderde toen hij slechts één ding van zijn cv af besloot te halen.

Gehandicapt

Bij al zijn andere sollicitaties stond er op zijn cv dat hij aan gehandicaptensport deed, een contactpersoon voor gehandicapte studenten was en ook een stichting voor gehandicapte sporters had opgericht. Allemaal dingen om trots op te zijn en dat was Daryl dan ook zeker. Toch dachten zijn potentiële werkgevers hier heel anders over.

Steun

Toen hij besloot om de drie punten van zijn cv – en alle andere dingen die erop wezen dat hij gehandicapt was – weg te laten, werd hij opeens wel uitgenodigd voor gesprekken. Toch is het de 27-jarige nog niet gelukt om daadwerkelijk een baan te bemachtigen. “Het is zo teleurstellend. Studies hebben uitgewezen dat mensen met een handicap graag willen werken, maar niemand wil mij aannemen”. Ook steunen veel mensen hem in de zoektocht naar een baan. Zo vertelt Daryl dat hij genoeg mensen heeft gesproken die hem vertellen dat hij genoeg ervaring heeft en voldoende kwaliteiten bezit.

Lees ook: Dit kleine moment beïnvloedt je héle sollicitatie

Bron: Metronieuws.nl Beeld: Istock

Laatste nieuws