Ikea boos door veelvoorkomende actie van jongeren

Bungeejumpen, parachutespringen, zwemmen met dolfijnen en ga zo nog maar even door... Regelmatig hoor je dat dit soort a...

Lees ook

Bungeejumpen, parachutespringen, zwemmen met dolfijnen en ga zo nog maar even door… Regelmatig hoor je dat dit soort activiteiten hoog op iemands bucket list staan. Toch is er de laatste tijd eentje die jongeren ook duidelijk niet willen missen en die vindt plaats in… yes, de Ikea?! Toch is het Zweedse meubelwarenhuis daar absoluut niet blij mee.

Bijzondere trend

Wat blijkt? Steeds meer jongeren proberen te overnachten in een van de vestigingen van Ikea en het lijkt ook steeds vaker te lukken. De meubelgigant laat na een incident dit weekend weten ze willen dat er een einde aan de trend komt. “Zaterdagochtend voor de winkel openging, vonden twee medewerkers van de vestiging in Jönköping twee veertienjarige meisjes”, laat woordvoerder Jakob Holmström weten aan de Zweedse krant The Local.

Niet de eerste keer

En het is zeker niet de eerste keer dat dit voorkomt. “We hebben het laatste half jaar verschillende gelijkaardige situaties meegemaakt. We hopen dat er nu echt een einde komt aan de overnachtingen van tieners in onze winkels.”

Zweedse media melden dat de trend begon in augustus, toen Belgische tieners zich een nachtje in de Ikea in Gent lieten opsluiten en alles vastlegden op camera. Dat filmpje werd op YouTube bijna 1,9 miljoen keer bekeken. Dezelfde maand haalden ook twee 16-jarige Brabantse jongens het nieuws nadat ze een nacht in een vestiging in Breda hadden doorgebracht. Naar verluidt vonden verveelden ze zich zo erg dat ze zich rond 5 uur ’s ochtends bij de beveiliging hadden gemeld.

Gevolgen

Hoewel veel tieners het proberen, is de actie niet zonder gevolgen. “We halen altijd de politie erbij en doen aangifte. Indringers krijgen ten minste een bezoekverbod van een jaar.” David Selier, woordvoerder van Ikea Nederland, komt dan ook met een goed alternatief. “Als je graag een nachtje bij ons wilt slapen, ga dan naar Älmhult in Zweden.” Oftewel: het Ikea hotel!

Lees ook: Bruid maakt trouwjurk met goedkope gordijnstof van IKEA

Bron: Mirror, Beeld: Instagram, Istock

Laatste nieuws

Zie ook