Moeder ontvoerde Insiya deelt emotioneel verhaal

Afgelopen september haalde de ontvoering van de 2-jarige Insiya de koppen van het nieuws. Haar moeder Nadia Rashid...

Afgelopen september haalde de ontvoering van de 2-jarige Insiya de koppen van het nieuws. Haar moeder Nadia Rashid was radeloos, nadat haar dochtertje op brute wijze door drie mannen ontvoerd werd. Volgens de politie zit haar vader Shehzad Hemani achter de hardhandige ontvoering en heeft Nadia haar dochter al die tijd niet meer gezien of gesproken. Op de Facebookpagina van Humans of Amsterdam doet ze nu uitgebreid haar verhaal.

Huwelijk

In 2011 stapte Nadia in het huwelijksbootje met de vader van Insiya, maar dat huwelijk veranderde volgens haar al snel in een groot drama. “Voor ons huwelijk gaf hij me het gevoel dat ik speciaal was, plaatste me op een voetstuk. Vertelde me hoe mooi ik was, gaf me complimentjes. Eenmaal getrouwd, veranderde hij in een dominante echtgenoot die zei dat ik er verschrikkelijk uitzag, me slecht kleedde”, vertelt Nadia openhartig.

Bedreigingen

Ook vertelt Nadia dat ze er voor het grootste deel alleen voor stond. Zo zou Shehzad vier dagen na de bevalling al naar India zijn vertrokken en verlangde hij dat Nadia met Insiya heen en weer zou reizen, zodat hij zijn pasgeboren dochter kon zien. “Tegen de tijd dat Insiya zes maanden oud was, waren we al meer dan zes keer naar India geweest. Shehzad hielp nooit met de verzorging van zijn dochtertje. Ik voelde me een alleenstaande moeder in mijn huwelijk”. Ook onthult ze dat Shehzad haar meerdere keren sloeg en de meest vreselijkste dingen tegen haar zei. Toen ze de scheidingsprocedure in gang had gezet, kwam hij op een gegeven moment terug naar Amsterdam. “Met Insiya op schoot zei hij doodleuk dat hij vrienden zou sturen om te vermoorden. Ik pakte ons dochtertje op en ben naar het dichtstbijzijnde politiebureau gegaan om aangifte te doen van bedreiging”.

Volgsysteem

Maar daar bleef het niet bij. Zo werd er onder Nadia een volgsysteem geplaatst en raakte ze verwikkeld in heftige rechtszaken. “Ondertussen bleef ik maar volgsystemen onder mijn auto vinden. Shehzad verloor de strijd om de voogdij. Dat knakte zijn ego. Daarna bazuinde hij rond dat ik Insiya zogezegd mishandelde, ik was doodsbang. Zijn doel was om mij kapot te maken”. Hoewel Nadia met steun van de Nederlandse regering er alles aan doet om haar dochter terug naar Nederland te krijgen, zit Insiya nog steeds bij haar vader in India. “Ik ben er elke dag mee bezig. Vanaf het moment dat ik opsta totdat ik ga slapen. Ik zal niet rusten voordat ik mijn meisje weer in mijn armen heb”, aldus Nadia.

Lees ook: Natascha Kampusch komt met openhartig interview

Bron: AD.nl Beeld: Instagram, ANP

Laatste nieuws