De man van de overleden Eveline uit ‘over mijn lijk’ blikt terug op haar leven

Eveline is op 33-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Toen bleek dat ze ongeneeslijk ziek was heeft ze,...

Lees ook

Eveline is op 33-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Toen bleek dat ze ongeneeslijk ziek was heeft ze, samen met haar man Erik, álles uit het leven gehaald wat er uit te halen valt. Ze werd opgepikt door haar online brief aan haar ziekte, die duizenden keren op het internet werd gedeeld. Met haar deelname aan het BNN-programma Over mijn lijk werd ze bekend bij het grote publiek. Nu is Eveline er niet meer en haar man Erik blikt terug op haar leven.

Vier het leven

Twee jaar nadat er kanker bij Eveline werd geconstateerd, in 2014, kregen zij en haar man Erik te horen dat ze niet meer te genezen was. Vanaf dat moment besloot zij om alles uit het leven te halen wat er ook maar uit te halen viel. Erik: “We zijn vol voor het leven gegaan. Het werd een topjaar.” Samen bezochten ze verschillende concerten, organiseerden ze een spetterend afscheidsfeest, stapten ze in het huwelijksbootje en gingen ze maar liefst 13 keer op vakantie (mede gefinancierd door vrienden en familie). Het werd een jaar om nooit te vergeten. Hoewel Eveline slechts 33 jaar werd, vond ze haar leven zelf helemaal voltooid.

Afscheid nemen

Uiteindelijk moest Erik drie maanden geleden afscheid nemen van zijn grote liefde. “Vijf jaar lang -de helft van onze tienjarige relatie- heb ik een zieke vrouw gehad. Dat is heftig, ja. Het was een lange, heel intense periode. Nu is er een andere fase aangebroken. Eef is aan haar nieuwe reis begonnen. En ik moest dat óók doen; zo zag ze dat. Ze berustte in haar lot, had er vrede mee. Ze heeft een voltooid leven gehad. Ze heeft alleen alles in 33 jaar gestopt. Maar ja. Je bent natuurlijk voor elkaar gemaakt om samen oud te worden,” vertelt hij.

Bekend

In haar brief schreef Eveline al dat zij na dit leven een nieuwe reis zou beginnen. Dit in de vorm van reïncarnatie, want ze was erg geïnteresseerd in het boeddhisme. Uiteindelijk resulteerde haar brief in een uitzending van het programma Over mijn lijk. Erik: Het is niet niks om met je verhaal op landelijke tv te komen. Het is een van de mooiste programma’s die ik ken. En het heeft een schat aan videomateriaal opgeleverd voor ons. Nee, ik kan dat nog even niet terug zien. Daarvoor is alles nog te vers.”

Lees ook: Miss Montreal schrijft emotioneel lied voor Tijn

Bron: AD.nl, Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook