De workouts die iedereen doet in 2017

De feestdagen zijn weer voorbij en de lijstjes vol goede voornemens duiken weer op. Na al die etentjes, oliebollen en gl...

Lees ook

De feestdagen zijn weer voorbij en de lijstjes vol goede voornemens duiken weer op. Na al die etentjes, oliebollen en glazen champagne van de afgelopen tijd, willen de meeste van ons toch weer een beetje in shape komen. Eerder zagen we al wat de foodtrends voor het nieuwe jaar zijn en nu hebben we ook een aantal bijzondere sporttrends uit New York gevonden. Wij hopen dat deze binnenkort naar Nederland komen:

Hiphop yoga
In New York is al helemaal een ding: hiphop yoga. Zo kun je bij Y7 onder begeleiding van hiphop muziek een vinyasa yogaroutine volgen in een verhitte zaal. Absoluut niet zoals de typische yoga-les, maar het klinkt niet mis. Niemand minder dan Kendall Jenner is naar verluidt dan ook groot fan van de work-out. En goed nieuws! Ook in Nederland is het steeds meer te zien.

Trampoline springen
Trampoline springen als workout? Jazeker! Er worden steeds meer speciale sportscholen geopend waar je de training kunt doen. En leuk weetje: Als je tien minuten op een trampoline springt, zou je meer calorieën verbranden dan wanneer je dertig minuten hardloopt. Bij de daadwerkelijke training gaat het er nog wat heftiger aan toe, omdat je de sprongen op een hoog tempo uitvoert.

Boksen
Gigi Hadid, Kendall Jenner, Cara Delevingne, Irina Shayk en ga zo nog maar even door. Allemaal doen ze dezelfde workout: boksen! In 2016 was de sport al hot, maar in 2017 gaan we het nog veel vaker zien. Eerder legde hun trainer, Rob Piela, al uit waarom. “Boksen is een work-out voor je hele lichaam. Elk spiertje wordt aan het werk gezet. Het hart en de spieren van onze klanten worden op deze manier tot het uiterste gedreven.”

Barre Cardio
Nog een sport waar veel modellen zich aan wagen: barre cardio. Hierbij gaat het om een combinatie van verschillende work-outs: pilates, yoga, ballet en cardio. Ook wordt de work-out in veel gevallen nog wat intensiever gemaakt door het gebruik van gewichten.

Lees ook: 3 Redenen waarom je van ’s avonds sporten sneller in shape komt

Bron: Vogue, Popsugar Beeld: Istock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook