Man heeft buikpijn, blijkt chirurgische schaar in zijn buik te zijn

De Vietnamese Ma Van Nhat onderging in 1998 een operatie als gevolg van een ernstig verkeersongeval. De inmiddels 54-jar...

De Vietnamese Ma Van Nhat onderging in 1998 een operatie als gevolg van een ernstig verkeersongeval. De inmiddels 54-jarige man voelde in de daaropvolgende jaren niets vreemds, tot hij onlangs last kreeg van hevige buikpijn. Pijnstillers en andere medicijnen leken de man niet te helpen. Wat bleek? Er zat al die tijd, 18 jaar lang, een chirurgische schaar vast in zijn onderbuik.

Toeval

De schaar werd afgelopen maand bij toeval ontdekt, toen de man opnieuw betrokken was bij een verkeersongeval en wederom naar het ziekenhuis werd gebracht. De artsen deden een schrikbarende ontdekking: op de röntgenfoto’s was heel duidelijk een scherp voorwerp te zien. Het object werd verwijderd door een team specialisten, die werden overgevlogen vanuit de Vietnamese hoofdstad Hanoi om de ingewikkelde operatie uit te voeren. Het duurde uiteindelijk meer dan drie uur om de schaar te verwijderen, gezien het vastgegroeid was aan zijn organen.

Grove fout

Het Vietnamese ministerie van Volksgezondheid heeft het ziekenhuis opgedragen te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de grove fout. De directeur van het desbetreffende ziekenhuis heeft laten weten dat dit moeilijk wordt, omdat hun patiëntendossiers meestal niet langer dan 15 jaar worden bewaard.

Lees ook: ‘Titanic zonk niet door een ijsberg’

Bron: AD.nl, Beeld: Twitter, iStockphoto

Laatste nieuws