doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Zo vaak moet je je scheermesje vervangen

Zijdezachte benen, daar houden vrouwen van. Zélfs nu het zonnetje zich steeds minder laat zien. Geen fan van een winterv...
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Zo vaak moet je je scheermesje vervangen

Zijdezachte benen, daar houden vrouwen van. Zélfs nu het zonnetje zich steeds minder laat zien. Geen fan van een wintervachtje en ga je dagelijks, wekelijks of misschien maandelijks in de weer met je scheermesje? Let er dan wel op dat je 'm vaak genoeg vervangt!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Bacteriën

Dermatoloog Whitney Bowe legt het volgende uit aan Refinery29; "Vrouwen moeten hun scheermesje na enkele scheerbeurten - er is geen exact aantal - vervangen, omdat-ie wordt blootgesteld aan bacteriën. Vooral in als je het mesje in een vochtige omgeving bewaart, zoals in de douche. Hoe langer je het mesje gebruikt, des te meer bacteriën er worden verzameld én de kans groter is dat je rode bultjes overhoudt na het scheren." Als je je vervolgens openhaalt met zo'n bot of zelfs roestig scheermesje, ligt er ook al snel een infectie op de loer. En dat is wel het laatste waar je op zit te wachten.

Dermatoloog Bowe legt uit dat je het mesje het best op een droge plek bewaart. Zij raadt aan voor het drogen geen handdoek te gebruiken, omdat die na het douchen vaak vochtig is. "Gebruik een haardroger om je scheermesje te drogen." Ook kun je volgens haar met speciale alcohol het mesje ontsmetten.

Lees ook: Waarom je het liefst een mannenscheermesje zou moet gebruiken

Bron: RTL, Refinery29, Beeld: iStockphoto

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');