Vrouw verliest smartphone en krijgt bijzonder telefoontje

Lut Verheyen en Luc Claes uit het Vlaamse Geel reisden in september naar het Afrikaanse Botswana. Toch begon de vakantie...

Lut Verheyen en Luc Claes uit het Vlaamse Geel reisden in september naar het Afrikaanse Botswana. Toch begon de vakantie niet zo best, want Lut verloor in het vliegtuig al haar telefoon. Na een mislukte poging met de ‘Find My iPhone’-functie besloten ze het maar los te laten en gewoon te genieten van de reis. Toch kregen ze een aantal maanden ineens een heel bijzonder telefoontje.

Bijzonder telefoontje

Toen de twee weer thuiskwamen, kocht Lut een nieuwe telefoon, aangezien ze er al vanuit was gegaan dat ze de iPhone nooit meer terug zou zien. Ze keek dan ook gek op toen ze gebeld werd door een wildvreemde man uit Afrika. Een man uit Gabarone, de hoofdstad van Botswana, vertelde haar dat zijn neefje haar iPhone had gevonden.

Goedheid van de mens

“Ze vroegen me waar de iPhone naartoe kon, en nog dezelfde dag werd het toestel verstuurd via een lokaal postkantoor,” vertelt de vrouw in een interview met Het Laatste Nieuws. “Deze ontwikkeling geeft me een enorm warm gevoel. We leven in een wereld met zoveel verzuurde mensen, maar als je dit hoort ga je spontaan in de goedheid van de mens geloven!”

Lees ook: Deze functie maakt het mogelijk je iPhone in de bioscoop te checken

Bron: HLN, Beeld: Istock

Laatste nieuws