Dean en Jamie Saunders lijnrecht tegenover elkaar in de rechtszaal

Dean Saunders stond woensdag opnieuw voor de rechter in Amsterdam voor onder andere de mishandeling van zijn ex-vriendin...

Dean Saunders stond woensdag opnieuw voor de rechter in Amsterdam voor onder andere de mishandeling van zijn ex-vriendin Jamie Faber. Hij sloeg haar zodanig in elkaar dat ze daar een gebroken kaak en een hersenschudding aan overhield. De rechtszaak van Saunders, zorgde wederom voor de nodige ophef. De gemoederen liepen hoog op, door de onverwachte getuigenis van zijn broertje Jamie Saunders. De broers stonden lijnrecht tegenover elkaar in de rechtszaal, en dat steken ze ook niet onder stoelen of banken. “Mijn broer is een beest dat opgesloten moet worden”, sneerde Jamie.

Brand stichting

Dat Dean echt geen lieverdje is, moge duidelijk zijn. Hij werd in 2015 veroordeeld tot acht maanden celstraf voor het in brand steken van de auto van zijn ex schoonvader. Woensdag diende ook het hoger beroep, dat Dean heeft aangetekend. Volgens het AD, bevestigde Jamie dat zijn oudere broer de auto van de vader van zijn ex-vriendin in brand heeft gestoken. Hij zegt een video te hebben waarin te zien is dat Dean spiritus aanschaft. Ook zou zijn broer hem hebben gevraagd hem te helpen bij de brandstichting.

Junk

Volgens Dean is zijn broer ontspoord. “Jamie is een verrader, verslaafde en een junk. Een junk die geld nodig heeft en van mij krijgt hij het niet. Jamie is momenteel zo ver heen met drugs en geldproblemen. Hij heeft geen grenzen meer”, zo zei hij tegen een NH-verslaggever. Dean laat weten er helemaal kapot van te zijn. “Ik heb er geen woorden voor. Dat mijn eigen broer mij en mijn ouders dit aandoet. Hij is nog met veel meer dingen bezig. Het is een beest dat opgesloten moet worden.” De zanger maakte oogcontact met zijn broer Jamie tijdens de zitting. “Ik dacht toen: hoe heb jij zo ver kunnen zinken?” Vervolgens maakte Jamie volgens Dean lachend een snijbeweging langs zijn keel.

De zitting is voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat de rechter de verklaring van Jamie op waarheid wil toetsen én de ex van Dean wil verhoren.

Bom

Jamie postte eerder al een video op zijn Facebook, waarin hij broer Dean waarschuwde dat er een ‘heel grote bom’ zou gaan ontploffen. Wat hij daar destijds precies mee bedoelde werd niet duidelijk, maar het lijkt samen te hangen met zijn verklaringen over de autobrand. “Je dacht dat ik het niet zou doen hè? Kennis is macht. Even kijken waar jij staat met de dingen die ik weet. Egocentrische, onder-de-bus-gooiende sadist dat je bent”, aldus de jongste Saunders-telg in het filmpje.

Bron: AD, NH, RTV Noord Holland

Laatste nieuws