Heftig: Meisje filmt zelfmoord via Facebook Live

Verschrikkelijk... De 12-jarige Katelyn Nicole Davis uit Georgia zag geen andere uitweg meer dan zichzelf van het leven...

Lees ook

Verschrikkelijk… De 12-jarige Katelyn Nicole Davis uit Georgia zag geen andere uitweg meer dan zichzelf van het leven te beroven, nadat ze door een familielid seksueel misbruikt was. Het meisje filmde haar eigen dood en zond het live op Facebook uit. Het filmpje is inmiddels op meerdere websites te vinden, maar de politie laat weten machteloos te staan wat betreft het verwijderen van de video.

Filmpje

De lokale politie kreeg na de verdrietige gebeurtenis veel telefoontjes binnen van mensen die zich ernstige zorgen maakten. Hoewel het filmpje vrijwel direct van haar Facebook werd verwijderd, was het nog wel op andere sites te vinden. Politiechef Kenny Dodd laat weten dat ze er alles aan hebben gedaan om het filmpje offline te halen. “Maar wettelijk zijn ze daar niet toe verplicht. Een beetje gezond boerenverstand volstaat volgens mij toch om tot dat besef te komen.”

Zelfmoord

De lokale nieuwssite Coosa Valley News meldt dat Katelyn, die zichzelf op social media Dolly noemde, op 27 december in haar blog vertelde dat ze seksueel misbruikt en geslagen werd door een familielid. “Hij probeerde mij te verkrachten. Ik zei dat hij zich niet zo pervers mocht gedragen in het bijzijn van mijn jongere broers en zussen. Hij antwoordde dat ik maar zelfmoord moest plegen.” In een andere post liet ze weten dat ze depressief was en vroeg ze aan haar volgers of zij geen oplossingen wisten. Ook bracht ze verschillende methodes om zichzelf van het leven te beroven ter sprake. Helaas volgde Katelyn het ‘advies’ van het familielid op en maakte ze een einde aan haar leven.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 0900-0113 en op de site 113online.

Lees ook: Volgens nieuw onderzoek pleegde Dascha Graafsma geen zelfmoord

Bron: HLN.be Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook