RTL haalt programma direct van de buis na schokkende ontdekking

In het programma Rambam werd gisteren een bijzondere onthulling over het programma De Succesfactor gedaan. Het programma...

Lees ook

In het programma Rambam werd gisteren een bijzondere onthulling over het programma De Succesfactor gedaan. Het programma wat op RTL7 wordt uitgezonden is door de televisiezender per direct stopgezet en dat is niet geheel zonder reden.

Ondernemersprijs

Het BNN-programma deed een onthullend onderzoek naar het programma, waarbij de geloofwaardigheid enorm op de proef werd gesteld. In het programma worden namelijk de zogenaamde Succes Awards uitgereikt en dat zou volgens het programma de grootste ondernemersprijs van Nederland zijn. Toch blijkt uit het onderzoek dat de prijs weinig met eer te maken heeft.

Juryrapport

Rambam wist de waarheid te achterhalen, doordat ze een niet bestaand uitzendbureau oprichtte. Het bureau wist al snel de concurrentie achter zich te laten, maar niet om de juiste reden. Het bureau ontving de award omdat ze een fors bedrag overmaakte naar het programma. In ruil daarvoor ontving het fictieve uitzendbureau de hoofdprijs in de categorie ‘job recruitment’.

Maar dat was nog niet alles. Het bureau kreeg naast de prijs ook nog een lovend juryrapport, terwijl het bureau dus eigenlijk niet eens bestond. RTL heeft dan ook besloten om het programma, dat uitzendtijd bij hen had gekocht, direct van de buis te halen.

Ze geeft aan het een zeer ernstige zaak te vinden. “Wij hebben dit verder onderzocht en naar aanleiding van onze bevindingen zijn wij genoodzaakt per direct het betreffende programma niet meer uit te zenden”. En daarmee lijkt er officieel een einde te zijn gekomen aan het RTL-programma.

Lees ook: Vader Bataclan-terrorist te gast bij RTL Late Night

Bron: Superguide Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook