Treinkaartje is duur, dus Britse vriendinnen komen met bijzonder alternatief om af te spreken

Het verhaal van deze twee Britse vriendinnen lijkt wel een droom die uitkomt. Lucy Walker en Zara Quli wilden elkaar dol...

Lees ook

Het verhaal van deze twee Britse vriendinnen lijkt wel een droom die uitkomt. Lucy Walker en Zara Quli wilden elkaar dolgraag weer een keertje zien, maar de een woont in Newcastle en de ander in Birmingham. De meiden probeerden dan ook een treinkaartje te bemachtigen, maar daar bleek een behoorlijk prijskaartje aan te hangen. Ze geloofden hun ogen niet toen ze zagen wat een véél goedkoper alternatief was!

Afspreken in een ander land

Een treinkaartje om de afstand van 322 kilometer tussen hun woonplaatsen te overbruggen, kostte maar liefst 120 euro. Dat vonden de meiden een beetje veel en daarom gingen ze op zoek naar een goedkoper alternatief. En die vonden ze! Een probleempje: in dat geval moesten Lucy en Zara helemaal afspreken in Malaga, Spanje.

Voor een prikkie

Een retourtje naar Malaga kostte de meiden in totaal namelijk slecht 86 euro, dus de keuze was snel gemaakt. Lucy stapte voor 23 euro in een vliegtuig van Ryan Air en vloog van Newcastle naar Zuid-Spanje en Zara stapte voor 63 euro in een toestel van Vueling om de zonnige plaats vanuit Birmingham te bereiken.

De meiden konden in Malaga voor een prikkie overnachten en betaalden slechts 11 euro per nacht voor een hostel. Uiteindelijk maakten de vriendinnen er gewoon een korte vakantie van en besloten ze drie dagen te blijven.

Lees ook: Geadopteerde vriendinnen blijken biologische zussen te zijn

Bron: Mirror, Beeld: Istock, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook