Fajah Lourens laat zien wat zij op een dag eet

Fajah Lourens lag onlangs onder vuur, toen ze liet weten 'slechts' 1350 calorieën per dag eet. Om misverstanden te voork...

Fajah Lourens lag onlangs onder vuur, toen ze liet weten ‘slechts’ 1350 calorieën per dag eet. Om misverstanden te voorkomen, laat ze daarom nu zien hoeveel dat werkelijk is.

Kritiek

Fajah Lourens is on fire! De Killerbody-dieetboeken gaan al maanden als warme broodjes over de toonbank en vandaag heeft ze een vervolg uitgebracht: Killerbody 2. Vorige week was ze te gast bij Jinek, om over haar boek te praten. Ook haar calorie-inname kwam ter sprake. Toen Jinek vroeg of 1350 calorieën per dag niet wat weinig was, antwoordde ze: Veel mensen eten ongeveer 2000 calorieën per dag. En daarom zijn de meeste mensen dus te dik.” Dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Caloriebehoefte

Fajah wil duidelijk maken dat 1350 calorieën niet weinig hoeft te zijn, mits je weet wat je moet eten. Op Instagram deelt ze als voorbeeld een foto van haar dagelijkse portie calorieën. Bij de foto schrijft ze: “CALORIEEN….:: mijn calorieën als ik me voorbereid op een shoot zijn ingedeeld zoals op deze foto. 1250 calorieen, maar ik krijg het amper weg. Als ik niet op dieet ben neem ik er 100/200 extra. In mijn laatste blog leg ik nogmaals uit hoe mijn calorieen zijn in gevuld. LET OP dit is mijn behoefde. Reken die van jou uit via de tabellen in mijn boek. Misschien zit jij wel op 2500.”

Daarnaast benadrukt ze dat deze hoeveelheid calorieën op haar van toepassing is, maar dus niet automatisch voor iedereen voldoende is.

Beeld: ANP

Laatste nieuws