Meisje werd als baby ontvoerd en doet nu eindelijk haar verhaal

De 18-jarige Kamiyah Mobley werd vlak na haar geboorte ontvoerd uit het ziekenhuis. De kleine spruit kreeg een andere na...

Lees ook

De 18-jarige Kamiyah Mobley werd vlak na haar geboorte ontvoerd uit het ziekenhuis. De kleine spruit kreeg een andere naam en heeft al die tijd gedacht dat de vrouw die haar ontvoerde haar moeder was.

Wat voorafging

Toen Kamiyah in 1998 uit het ziekenhuis in Jacksonville verdween, sloeg de politie direct alarm. Ze kregen maar liefst 2500 tips binnen, maar die leverden stuk voor stuk niets op. Wel wisten ze dat de vrouw die Kamiyah meenam, een vrouw was die zich had verkleed als verpleegster en het meisje hierdoor onopgemerkt mee kon nemen. Doordat er kort geleden een compositietekening van de tiener Kamiyah werd gemaakt, kwamen er weer nieuwe tips binnen. Eén daarvan leidde uiteindelijk naar de vondst van Kamiyah. De woordvoerder van de politie meldt dat ze in South Carolina woont en het goed met haar gaat. “Als een normale gezonde 18-jarige vrouw”, aldus de politie. De vrouw, Gloria Williams, zit in de gevangenis voor de ontvoering.

Niet boos

“Ze is een geweldige moeder. Ik zal nooit boos op haar zijn en altijd van haar blijven houden”, aldus Kamiyah die kortgeleden ontdekte dat ze na haar geboorte uit het ziekenhuis was gestolen en door haar ontvoerdster was opgevoed. “Ze is een geweldige moeder. Ik wil dat anderen dat weten”, zei de jonge vrouw. “Ik begrijp dat het fout was wat ze heeft gedaan, maar sluit haar alsjeblieft niet voor de rest van haar leven op. Ze heeft achttien jaar van me gehouden, achttien jaar voor me gezorgd. Ik wil dat mensen dat beseffen. Ze heeft een fout gemaakt, maar er werd van mij gehouden. Die ene fout heeft mij het beste leven bezorgd dat ik kon hebben. Ik had alles wat ik nodig had, alles wat ik wilde. Ik had liefde. De liefde die ik kreeg, is onbetaalbaar. Online zeggen ze dat ik mijn moeder moet haten, maar dat doe ik niet.”

Vorige week werd ze herenigd met haar biologische ouders. “Een nieuwe familie betekent meer liefde”, reageerde ze toen. Toch was het bitterzoet. “Voor sommigen is dit een overwinning, maar tegelijkertijd is het een verlies, omdat iemand van me is afgepakt van wie ik zoveel houd. Het is allemaal wat veel voor me.” Het hele interview met de jonge vrouw zie je hieronder.

Bron: RTL

Laatste nieuws

Zie ook