Vrouw leeft in afgelegen hutje door bizarre allergie

Rachel Hinks werkte jarenlang als therapeute en leidde een normaal leven, tot een zeldzame allergie alles overhoop gooid...

Lees ook

Rachel Hinks werkte jarenlang als therapeute en leidde een normaal leven, tot een zeldzame allergie alles overhoop gooide. Het is bijna onvoorstelbaar en klinkt voor veel smartphone-liefhebbers als een grote nachtmerrie, maar de 43-jarige vrouw is allergisch voor wifi…

Allergie

Naar eigen zeggen lijdt de vrouw aan het Elektromagnetische Hypersensitiviteit Syndroom (EHS), wat inhoudt dat ze extreem gevoelig is voor elektromagnetische straling.

Symptomen

Het begon allemaal in december 2015. “In het begin had ik lichte symptomen. Sinds ik overgestapt was op een draadloze telefoon, merkte ik dat ik last kreeg van een brandend gevoel aan mijn oor als ik langer dan tien minuten belde.” Ook werd Rachel snel moe, had ze vaak last van hoofdpijn en voelde ze zich regelmatig verward en gedesoriënteerd.

Gevlucht

Om te ontsnappen aan alle stralingen moest de 43-jarige vrouw verhuizen. Momenteel woont in een hutje op een stuk land van een van haar vrienden, ver van alle ‘schadelijke stralingen’. Als haar vrienden over de vloer komen, vraagt ze hen ook om hun telefoons uit te zetten.

“Ik had nooit verwacht dat ik mij uiteindelijk in deze situatie zou bevinden. Ik had een schattig klein huisje waar ik 17 jaar lang woonde en leuke buren. Nu ben ik te ziek om daar te wonen…”

Taboe doorbreken

Rachel vertelt haar verhaal niet zomaar. “Ik wil het taboe doorbreken aangezien er weinig besef is van aandoeningen die maar weinig mensen hebben, zodat men meer begrip en steun krijgt van de mensen om hen heen en het makkelijker wordt om een diagnose te krijgen.” EHS wordt momenteel niet erkend als ziekte door The World Health Organisation.

Lees ook: Vrouw heeft meest bizarre allergie ooit

Bron: Mirror, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook