Gezondheid nagellakkende Tijn snel achteruit

De ongeneeslijk zieke Tijn, beter bekend als het boegbeeld van Serious Request 2016, was het eerste kind dat met zi...

De ongeneeslijk zieke Tijn, beter bekend als het boegbeeld van Serious Request 2016, was het eerste kind dat met zijn actie héél veel geld op wist te halen voor het Rode Kruis met zijn Lak-aan-actie. De gezondheid van het zesjarige jongetje is sindsdien echter hard achteruit gegaan.

Ongeneeslijk

Tijn lijdt aan hersenstamkanker, en zeldzame vorm van kanker die jaarlijks zo’n 15 tot 20 kinderen treft. De ziekte is ongeneeslijk en zijn levensverwachting is niet langer meer dan een jaar.

Toch had Tijn nog een laatste wens; zich inzetten voor kinderen die sterven aan een longontsteking. Hij startte eind vorig jaar de Lak-aan-actie voor Serious Request 2016 waarmee hij iedereen opriep om z’n nagels te lakken in ruil voor een donatie. Hij hoopte daar zo’n honderd euro mee op te halen, maar dat werd 2,5 miljoen. Nog nooit heeft een individuele actie voor Serious Request van 3FM zoveel geld opgehaald.

Update

Via de website van 3FM geven Tijn’s ouders een langverwachte update. “Serious Request gaf ons veel kracht, vreugde en plezier in een moeilijke periode, daarvoor zijn we dankbaar!” staat er. “Graag hadden we hiervan lang willen nagenieten. Dit was ons echter helaas niet gegeven. Het was voor ons zeer pijnlijk om te moeten zien dat de gezondheid van Tijn tijdens de Kerst zienderogen achteruit ging, zodat Tijn direct na Kerst weer bestralingen moest ondergaan.” Tijn heeft ondertussen ook ernstige problemen met gekregen met lopen, waardoor hij een rolstoel voor grote afstanden heeft gekregen.

“Hoewel er ook een paar moeilijke momenten zijn geweest, hebben wij hoofdzakelijk veel van elkaar kunnen genieten en hebben wij ook veel gelachen. Dit vaak naar aanleiding van grappen van onze twee zoons, die het liefst papa en mama (ook vaak met succes) voor de gek houden!”

Meer lezen over Tijn? Klik hier.

Bron: Shownieuws, Telegraaf, Beeld: ANP

Laatste nieuws