Vrouw slaapt door eigen bevalling heen

Het zou voor veel vrouwen een droom zijn die uitkomt: bevallen zonder er ook maar iets van te merken. Het overkwam de Br...

Lees ook

Het zou voor veel vrouwen een droom zijn die uitkomt: bevallen zonder er ook maar iets van te merken. Het overkwam de Britse Alice die wakker werd en bleek te zijn bevallen van een zoon.

Diepe slaap

Het zoontje van de 23-jarige vrouw groeide na 38 weken zwangerschap niet meer en dus werd ze ingeleid. De hormonen die ze kreeg om de weeën op gang te brengen werkten volgens de weeënmonitor echter niet. Omdat ze wel veel pijn had, kreeg ze een pijnstiller en dommelde in een diepe slaap.

Verrassing!

Tot grote schrik van de artsen bleek de monitor niet goed te functioneren, want Alice had al tien centimeter ontsluiting. Ze was echter met geen mogelijkheid wakker te krijgen, waardoor de artsen zich klaarmaakten op een keizersnede. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, Alice perste gewoon in haar slaap de kleine Phillip ter wereld.

“Ik ben blij dat ik de pijn niet mee heb gekregen, maar ik had het ook wel mooi gevonden als ik de geboorte van mijn eerste kindje had meegemaakt. Nu moet ik hem, als hij er later naar vraagt, vertellen dat ik in slaap ben gevallen”, vertelt de kersverse moeder. Ook de verplegers en verloskundigen hebben zoiets nog nooit meegemaakt; een bijzonder verhaal is het wel.

Lees ook: Vrouw bevalt twee jaar na dood echtgenoot van zijn kind

Bron: The Sun, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook