Veel lof voor Rosa in Vier Handen Op Eén Buik

Het programma ‘Vier handen op een buik’ maakt enorm veel los bij de kijkers. In het programma krijgen verschillende...

Lees ook

Het programma ‘Vier handen op een buik’ maakt enorm veel los bij de kijkers. In het programma krijgen verschillende tienermoeders een bekende moeder aangewezen, die ze gedurende hun zwangerschap én de periode daarna zal steunen. Gisteren was te zien hoe de alleenstaande Rosa moeder werd van de kleine Isaiah, maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot.

Vruchtbaarheid

Rosa’s situatie is echter alles behalve rooskleurig. De 20-jarige heeft zich de afgelopen jaren diep in de nesten gewerkt en dat begon met slechte cijfers op school. Ze mocht vervolgens niet verder met haar opleiding en raakte daardoor haar studentenwoning kwijt. In de periode die daarop volgt, maakt Rosa heel veel schulden; ze huurt een te duur appartement, sluit verschillende telefoonrekeningen af, shopt erop los en gaat vaak op vakantie. Het exacte bedrag van haar schulden weet ze niet, en ze weet ook niet hoe ze ze moet aflossen. Ze woont in een kamer van drie bij drie in het Leger Des Heils wanneer ze erachter komt dat ze in verwachting is, maar ruimte voor een baby is er niet. Rosa kreeg vanuit het programma Xandra Brood, de ex-vrouw van Herman Brood en moeder van drie, als begeleider toegewezen om de zaken op orde te stellen.

“Het was wel even een shock omdat het niet gepland is. Maar vanwege mijn overgewicht heb ik vaak gehoord dat het niet mogelijk is om een kind te baren, het zou moeilijker zijn. De dokter zei dat ik eerst moest gaan afvallen”, vertelt ze aan Xandra. Rosa kon er dan ook niet bij, maar twee tests en een bezoekje aan de verloskundige later, moest ze er wel aan geloven. Van de vader van het kindje verwacht Rosa niet veel. Hij zegt dat hij er voor zijn kind wil zijn, maar hij komt zijn afspraken niet na.

Positief

Maar Rosa probeert het beste van de situatie te maken, waardoor ze de harten van de kijkers steelt. Twee weken na de geboorte van haar zoontje Isaiah krijgt Rosa een grotere woning toegewezen en terwijl ze nog herstellende is van haar bevalling grijpt ze die kans met beide handen aan. Haar nieuwe huis wordt steeds meer een thuis en Rosa zorgt met hulp van Xandra dat haar financiën op orde worden gesteld. Rosa houdt door haar schuld slechts 50 euro per maand over om boodschappen te doen, maar met behulp van een budgetcoach leert ze efficiënt inkopen te doen en ook die tips neemt de moeder ter harte aan. Wanneer Xandra voor de laatste keer langsgaat schrijft Rosa zich in bij een opleiding voor gastvrouw. De proactieve houding van de tienermoeder zorgt voor zeer positieve reacties. Bekijk de aflevering HIER terug.

Bron: Shownieuws, NPO

Laatste nieuws

Zie ook