Verschrikkelijk nieuws voor burgemeester Van der Laan

Verschrikkelijk nieuws voor Eberhard van der Laan. De Amsterdamse burgemeester laat in een open brief weten dat er uitge...

Lees ook

Verschrikkelijk nieuws voor Eberhard van der Laan. De Amsterdamse burgemeester laat in een open brief weten dat er uitgezaaide longkanker bij hem is geconstateerd.

Weinig optimisme

“Hoewel er de komende tijd meer duidelijk zal worden over de aard en de prognose, lijkt het er op dat de diagnose weinig reden geeft voor optimisme”, begint hij de brief. Voorlopig wil Van der Laan zijn werk als burgemeester voortzetten. “In overleg met de gemeenteraad en het college van B en W, op een manier die recht doet aan de stad en aan het ambt”, schrijft de burgemeester. “Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester.” Wel zullen komende tijd bepaalde taken en openbare optredens worden overgenomen.

“Intussen ben ik in goede handen van mijn naasten en van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.” De 61-jarige Eberhard van der Laan is getrouwd en heeft vijf kinderen. In oktober 2013 werd bekend dat hij prostaatkanker had, waarvan hij later genas.

Beeld: ANP, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook