Bizar: Meisje zat jaren opgesloten in kast en vertelt nu haar verhaal

Jarenlang werd Lauren Kavanaugh door haar ouders opgesloten in de piepkleine kast van een badkamer in Texas. Ze mocht er...

Lees ook

Jarenlang werd Lauren Kavanaugh door haar ouders opgesloten in de piepkleine kast van een badkamer in Texas. Ze mocht er enkel uit om seks te hebben met hen of hun ‘vrienden’. Nu, bijna 16 jaar later, vertelt ze dapper haar verhaal bij Dr. Phil, in de hoop haar traumatisch verleden achter zich te kunnen laten.

Opgesloten en misbruikt

Het is niet de eerste keer dat Lauren in de show van Dr. Phil zit. Vijf jaar geleden was ze namelijk ook al in een van zijn uitzendingen te zien, waar ze voor het eerst in het openbaar een getuigenis aflegde. “Ik zat zes jaar opgesloten in die kast. Wat ik ook probeerde, ik kon er niet uit. Ik kreeg geen eten en moest mijn behoefte doen op de plek waar ik sliep. In de kast lag een kussen en soms kreeg ik een deken, als ik braaf was tenminste. Ik huilde mezelf in slaap”, vertelde het meisje destijds.

Lauren mocht de kast enkel uit om misbruikt te worden. “Dan bonden ze me vast en verkrachtten ze mij tot de lakens onder het bloed zaten. Als ze klaar waren, gaven ze me nog een rammeling en vloog ik terug in de kast.”

‘Ik dacht dat ik zou sterven’

“Soms bracht mijn moeder ook jongens of meisjes mee naar huis om seks met mij te hebben. Als ik te luid schreeuwde, werden mijn ouders echt kwaad. En ze vonden het ook heel fijn om gewoon toe te kijken. Ik heb meermaals keren gedacht dat ik zou sterven.” Zo was er een moment waarop haar moeder haar onder water dompelde tot ze flauwviel. Haar stiefvader zette dan weer zijn pistool tegen haar hoofd en deed alsof hij de trekker overhaalde.

Zwaar ondervoed

Toen Lauren gered werd, woog ze nog maar 11,5 kilogram (het normale gewicht voor een tweejarige). Ze bleek zwaar ondervoed en artsen moesten zelfs een voedingsmethode voor Holocaust-slachtoffers gebruiken om haar er weer bovenop te helpen. Haar lichaam was zodanig beschadigd door het misbruik dat ze verschillende keren onder het mes moest. Ook zag haar lichaam er rauw uit, omdat ze continu in haar eigen urine moest zitten. Daarnaast werden er zelfs sporen van uitwerpselen gevonden in haar mond…

Zware strijd

Nog elke dag heeft Lauren last van vreselijke flashbacks en ook kampt ze met een zware depressie. “Mijn leven is vaak een zware strijd geweest”, vertelt ze in de show. “Ik slaap bijna niet meer. Mijn angstaanvallen zijn verschrikkelijk. Ik heb al meer dan dertig keer geprobeerd om zelfmoord te plegen.”

Lauren hield verschillende littekens over aan het jarenlange misbruik, maar het zijn de mentale littekens die het zwaarst wegen. “Ik kan geen countrymuziek meer horen, want daarmee overstemden ze altijd mijn geschreeuw. Als ik zo’n liedje hoor, komt alles terug.”

Nog steeds in de kast

Haar vriendin Janae helpt haar om het trauma te verwerken, maar dat is nog langs niet zo makkelijk. “Als ze plotseling met iets stopt, weet ik dat ze weer zo’n akelige herinnering heeft. Ze heeft ook enkele vreemde mechanismen ontwikkeld om haar trauma te verwerken”, legt ze uit.

Zo slaapt Lauren ook thuis meerdere keren per week in de kast omdat ze “zich daar veilig voelt”. “Als ze ergens is waar dat niet lukt, zal ze bijvoorbeeld de douche opzoeken. En dan slaapt ze daar onder kokend heet water. Voor we naar bed gaan, let ik er altijd op dat er niets scherps in de buurt is waarmee ze zich zou kunnen verwonden. Het kan er soms heftig aan toe gaan.”

‘Eigen schuld’

Lauren geeft zichzelf vaak de schuld voor wat haar overkomen is, ondanks het feit dat ze toen nog maar een kind was. “Ik had moeten vluchten toen ik de kans had. Ik had het gewoon anders moeten aanpakken”, vertelt ze openhartig

Adoptieouders

Lauren werd bij de geboorte afgestaan door haar biologische moeder. Ze kwam terecht bij adoptieouders, maar na acht maanden wilde Barbara Atkinson haar dochter plots toch terug. Dankzij een procedurefout won ze het pleit voor de rechtbank.

Celstraf

De ouders kregen allebei levenslang, ze zullen ten vroegste in 2031 kunnen vrijkomen. “Ik heb Lauren nooit graag gezien, ik heb haar nooit gewild”, vertelde Barbara destijds aan de speurders. “Als mijn andere kinderen pijn hadden, had ik ook pijn. Bij Lauren heb ik nooit iets gevoeld.”

Lauren heeft in ieder geval een duidelijke boodschap voor de twee: “Rot maar weg in de cel, daar horen jullie thuis.”

Heftige beelden

In de show vertelt ze niet alleen haar verhaal, maar worden ook beelden getoond. Zo is op een foto te zien hoe Lauren eruit zag nadat ze werd bevrijd en op een andere foto is de kast te zien waar ze jarenlang zat opgesloten… Je ziet ze in het onderstaande filmpje. Let op: deze beelden zijn schokkend!

Lees ook: Heftig: Man deelt foto’s van mishandeling vriendin via Facebook

Bron: People, Beeld: YouTube, Istock

Laatste nieuws

Zie ook