Woedende Uber-gebruikers wissen massaal de taxi-app

Afgelopen weekend werd op het vliegveld John F. Kennedy Airport in New York geprotesteerd tegen het inreisverbod dat Don...

Lees ook

Afgelopen weekend werd op het vliegveld John F. Kennedy Airport in New York geprotesteerd tegen het inreisverbod dat Donald Trump had besloten. Om het protest mogelijk te maken, moesten taxichauffeurs zo veel mogelijk uit de buurt van het vliegveld blijven of hun werk neerleggen. Dat is wat de reguliere taxidienst deed, Uber daarentegen profiteerde daar weer van door z’n chauffeurs naar de vele potentiële klanten te sturen. Niet goed voor hun imago, blijkt nu.

Trending

“Geen prijsverhogingen naar JFK Airport. Mogelijk langere wachttijden, heb geduld”, schreef de taxidienst op Twitter. Die tweet viel niet in goede aarde en leidde zelfs tot de trending hashtag #DeleteUber. Veel mensen vonden dat Uber de staking brak en probeerde te profiteren van het protest. Zo was het niet bedoeld, liet Uber vervolgens weten.

In een verklaring op sociale media schreef oprichter Travis Kalanick dat ook Uber-chauffeurs getroffen kunnen worden door het besluit van Trump. Als zij niet terug kunnen naar de VS, zal het bedrijf ze compenseren. Hoe precies, wordt in de komende dagen uitgewerkt.

Bron: Elite Daily, Newsmonkey, HLN, Beeld: Twitter, iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook