Waarom zwarte kleding niet altijd een goed idee is

Grote kans dat je een van de velen bent waarvan zwart een go to "kleur" is. Niet heel vreemd, want zwarte kleding kent v...

Lees ook

Grote kans dat je een van de velen bent waarvan zwart een go to “kleur” is. Niet heel vreemd, want zwarte kleding kent veel voordelen: het kleedt af, het is tijdloos, het kent geen seizoenen en je ziet er chique in uit. Maar er blijkt tóch een reden te zijn om zwarte kleding links te laten liggen, volgens Kate Smith, expert op het gebied van kleurentrends.

New black

“Zwart is vaak ietwat zwaar voor de zachtere tinten van de huid. Het kan fijne lijntjes, rimpels en donkere kringen onder je ogen donkerder maken”, aldus Smith. Ze vervolgt: “Als zwart je go to kleur is, snap ik dat het moeilijk is om het op te geven. Probeer toch open te staan voor kleuren als diepgrijs, marineblauw of een andere diepe kleur zijn. Je zult ontdekken dat deze ‘new black’ kleuren een stuk meer flatterend zullen zijn en je jonger laten lijken. Niet overtuigd? Houdt een zwart kledingstuk tegen je gezicht aan, gevolgd door een van een andere donkere tint.” Zie je het verschil?

Lees ook: De kleuren die je jonger doen lijken

Bron: Who What Wear, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook