Bizar! Man heeft lintworm van 180 centimeter

Een man uit New Delhi, India had al maanden last van zijn buik. Toen hij werd doorverwezen naar het Liver and Biliary Sc...

Lees ook

Een man uit New Delhi, India had al maanden last van zijn buik. Toen hij werd doorverwezen naar het Liver and Biliary Sciences ziekenhuis en de artsen hem onderzochten, ontdekten ze al snel een deel van de lintworm in zijn buik. “Het was mij compleet onduidelijk om wat voor een deel van de worm het ging. Maar het verklaarde wat de pijn veroorzaakte”, aldus zijn arts.

Lintworm

Toen de arts vervolgens een endoscopie maakte, waarbij er met een camera in de maag van de man werd gekeken, keek hij zijn ogen uit. Hij had al snel in de gaten dat het niet ging om een bescheiden lintworm. De arts ging meteen aan de slag met zijn team, niet wetende dat de lintworm zo’n 180 centimeter lang was. “We hebben hem er langzaam uitgetrokken. Uiteindelijk heeft het wel vijf kwartier geduurd. Ik heb met al mijn jaren ervaring nog nooit zo’n lange lintworm gezien. Het bleef maar komen.”

Varkensvlees

De lintworm is hoogstwaarschijnlijk voortgekomen uit varkensvlees. Hoewel de man er eindelijk van is verlost, kan het zo zijn dat het beest larven of eitjes in zijn ingewanden heeft achtergelaten. Daardoor moeten de man én zijn familie nog een aantal maanden medicatie slikken om te ontwormen en omdat het zo besmettelijk is. Eeek!

Lees ook: Bizar! Vader en dochter hebben breedste tong van de wereld

Bron: Libelle, Beeld: iStockphoto, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook