Het eetdagboek van foodblogger Kelly Camfferman

Kelly Camfferman (28) is gek op reizen en vooral op eten en drinken. Die liefde deelt ze op haar blog goodfoodlove.com....

Lees ook

Kelly Camfferman (28) is gek op reizen en vooral op eten en drinken. Die liefde deelt ze op haar blog goodfoodlove.com. Voor Grazia hield ze een eetdagboek bij.

MAANDAG
Als ontbijt neem ik een smoothie met banaan, kwark, kokoswater, mango en blauwe bes. Daarna ga ik naar een rawfood-workshop bij health store Yay in Amsterdam en daar eet ik wat dadels. Weer thuis drink ik een kop thee en neem ik havermoutpap met banaan. Als lunch een spelt-auberginesalade van Ah to go en spa met lichte bruis.’s Avonds maak ik risotto met pompoen, courgette en artisjok.Tijdens het koken neem ik wat olijven en bij het eten drink ik water en een half glas rode wijn. Als toetje een raw appeltaartje dat ik vanmorgen tijdens de workshop gemaakt heb, met een bolletje Ben & Jerry’s.

DINSDAG
Ik begin de dag met een glas mango-passievruchtsap, water en pannenkoekjes van banaan en ei met nootjes, banaan, honing en kwark. Tussen de middag neem ik een klein bordje risotto, wat nog over was van gisteren, en tussendoor wat olijven. Als avondeten verse pasta met gehakt-tomatensaus en een rucolasalade met gegrilde groenten en avocado. Ik drink er een glas rode wijn en twee glazen spa rood bij.

WOENSDAG
Ik begin met een smoothie van banaan, pindakaas, honing, een stukje pure chocolade en kwark. Tussen de middag neem ik een quinoa cracker met lever en pekelvlees, wat risotto en veel water. Tussendoor muntthee bij een restaurantje in Amsterdam waar ik een event host samen met een vriendin. Ik eet wat van een schaal voorgerechten: tonijntartaar, burrata en gerookte zalm. Ik drink twee gin-tonics en twee glazen water.

DONDERDAG
Als ontbijt neem ik weer een smoothie. Daarna spreek ik af met een vriendin en bestel ik muntthee, verse jus en desembrood met lamsham, asperge, een gepocheerd ei en pistache pesto. ’s Avonds eet ik kippenvleugels uit de oven en een halve zoete aardappel met avocado, feta, limoen en koriander. Na het eten eet ik een stukje leftover appeltaart. Tussendoor drink ik spa rood.

VRIJDAG
Ik begin met kwark met banaan en granola en een glas muntthee. Als lunch twee overgebleven kippenvleugeltjes van gisteren en romaine sla met een halve avocado, een halve zoete aardappel en wat feta. Ik ga naar het theater en haal onderweg rode curry met kip, boontjes, paddenstoelen, kool en noodles. Voor de show drink ik een koffie, na afloop twee witte wijn en thuis nog wat roasted paprikanootjes.

ZATERDAG
Als ontbijt een glas water, een pluot (mix tussen pruim en abrikoos, red.) en kwark met banaan en granola. Tussendoor een espresso tijdens een rondje lopen door het Vondelpark. Daarna ga ik klussen met een vriendin en drink ik een cocktail met Captain Morgan white rum met ginger-ale. Tussendoor veel water. Als lunch maak ik zoeteaardappel-pompoensoep. Er komen nog meer vrienden klussen en ik maak een borrelplank met courgette, komkommer, wortel, hummus, chips en salsa. Daarbij een rode wijn. Later neem ik een Italiaanse bitterlikeur. ’s Avonds Netflix op de bank met een vriend. Dat betekent keihard lachen en samen een halve beker
Ben & Jerry’s-ijs opeten.

ZONDAG
Ik ontbijt met havermout, appel en kaneel en erbij een glas muntthee. Daarna in de auto naar Bergen op Zoom. Ik drink lichtbruisend water en eet wat chips. ’s Avonds eet ik een achtgangendiner bij restaurant Hemingway met onder andere coquille, zalm en varkenswang met daarbij wijn.

Hoe gezond eet zij?

Harriet Bontius, fitmetjet.nl.: “Ik kan alleen maar zeggen: ga zo door. Kelly eet voornamelijk zelfgemaakt en vers en erg gevarieerd. De maaltijden zijn over het algemeen in balans. Eiwitten, koolhydraten, vet en vezels en groente. En ze laat geen voedingsgroepen weg. Daarnaast is er ruimte voor snacks, en dat is prima. In het weekend is het wat rommeliger qua eten, maar dat is niet erg, omdat ze het door de week goed doet: meer gepland en meer regelmaat.”

Kelly: “Wat een mooi compliment. Ik sta minder stil bij wat ik eet dan vroeger, maar kies wel altijd voor vers en zelf bereid. Dank je wel.”

Laatste nieuws

Zie ook