Moord op ex-vrouw van zanger na 41 jaar eindelijk opgelost

Het heeft maar liefst 41 jaar geduurd, maar de moord op Karen Klaas lijkt eindelijk opgelost te zijn. De ex-vrouw van de...

Lees ook

Het heeft maar liefst 41 jaar geduurd, maar de moord op Karen Klaas lijkt eindelijk opgelost te zijn. De ex-vrouw van de voormalige Righteous Brothers-zanger Bill Medley werd op 30 januari 1976 om het leven gebracht en al die tijd bleef het onbekend wie de dader was. Maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen.

Panty

Volgens de Amerikaanse politie werd de destijds 32-jarige Karen om het leven gebracht, toen ze onderweg was naar haar huis in Hermosa Beach, Californië. Karen, die net haar jongste zoon naar school had gebracht, werd bewusteloos aangetroffen door de politie. De moeder van twee was seksueel misbruikt en gewurgd met haar eigen panty. Ze werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar ze vijf dagen in coma heeft gelegen. Uiteindelijk overleed ze op 4 februari 1976.

Dader

De gruwelijke moord hield de bewoners van Hermosa Beach lang bezig. De dader bleef al die jaren onbekend, maar door de nieuwste DNA-technieken is de moord volgens de Washington Post nu, na maar liefst 41 jaar, opgelost. “Dit is iets waar je al die jaren op hebt gehoopt”, vertelt de ex-man van Karen in een persconferentie. De voormalige zanger was hier samen met hun zoon en een aantal mensen die aan de zaak gewerkt hebben.

De dader, Kenneth Troyer, werd in 1946 geboren en zou naar verluidt meerdere vrouwen seksueel mishandeld hebben. Kenneth ontsnapte in 1982 uit de gevangenis in San Luis Obispo, maar werd niet veel later door de politie doodgeschoten. Hoewel ze al die jaren niet konden bewijzen dat hij de dader was, werd vandaag bekend dat deze man verantwoordelijk is voor de moord op Karen Klaas.

Lees ook: Moeder die man uit raam duwde spreekt eindelijk

Bron: Washington Post, Aol Beeld: Twitter, iStock

Laatste nieuws

Zie ook