Zo weet je dat je de verkeerde pil slikt

Ondanks dat we natuurlijk blij zijn dat er middelen als de anticonceptiepil bestaan, hebben we er toch een beetje een ha...

Lees ook

Ondanks dat we natuurlijk blij zijn dat er middelen als de anticonceptiepil bestaan, hebben we er toch een beetje een haat-liefde verhouding mee. Je hoort vaak klachten over de pil en dan vooral de vele bijwerkingen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je gewoon niet de juiste pil slikt. Experts helpen je op weg.

Tips

Katherine O’Connell White, assistent professor aan de Boston University School of Medicine, geeft tips over het vinden van de juiste pil en wanneer je het beste kunt overstappen naar een andere pil. Mocht je, nadat je de pil drie maanden hebt geslikt, nog steeds veel last hebben van puistjes, terugkerende hoofdpijn of een opgeblazen gevoel, dan zou je volgens Katherine toch moeten kijken of een andere anticonceptiepil beter werkt voor jou.

Stressvol

Ook zou je, als je de juiste pil slikt, geen last moeten hebben van gewichtstoename. Volgens haar zou de pil, naast dat het een zwangerschap voorkomt, alleen maar positieve effecten hebben. “Het vermindert vaak je bloedverlies, krampen en eventueel acne. Veel vrouwen ervaren totaal geen last van de pil”. Volgens Katherine lijkt het misschien enorm stressvol om de juiste pil te vinden, maar dat valt volgens haar reuze mee.

Je weet alleen wat voor jou werkt als je het uitprobeert. Je lichaam heeft ook even tijd nodig om aan de hormonencombinatie te ‘wennen’. “Ervaar je negatieve effecten van je pil? Ga naar je dokter en switch eens naar een andere om te kijken welke het beste voor jou werkt”.

Lees ook: Wat er met je lichaam gebeurt als je de pil doorslikt

Bron: Glamour USA, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook