Heftige eerste aflevering Lelijke Eendjes

De eerste aflevering van Lelijke Eendjes is goed bekeken; beter zelfs dan de eerste aflevering van Temptation Island&nbs...

Lees ook

De eerste aflevering van Lelijke Eendjes is goed bekeken; beter zelfs dan de eerste aflevering van Temptation Island die ook werd uitgezonden. Lieke van Lexmond ging op bezoek bij 18-jarige Zakiya en haar heftige verhaal heeft veel mensen gegrepen.

Pesterijen

Zakiya was niet blij met haar neus, omdat ze er haar hele leven mee is gepest. De pesterijen gingen zelfs zo ver, dat er online filmpjes en memes over haar verschenen waarin ze onder andere met Shrek werd vergeleken en er een ‘neuschallenge’ werd uitgeroepen. “In de avond moest ik vaak huilen. Het maakte me gewoon kapot.”

Nieuwe start

Het gaat nu goed met haar, maar haar leven draait nog steeds om haar neus. “Het pesten heb ik afgesloten. Ik heb geaccepteerd dat ik niet ben zoals iedereen zou willen dat ik ben”, vertelde ze. “Maar mijn neus heeft teveel verpest om nog blij met mezelf te zijn. Ik wil een nieuwe start.”

Een team medisch specialisten ging in de aflevering aan de slag om Zakiya haar zelfvertrouwen terug te geven. Ze ging onder het mes en aan het einde van de aflevering werd een sneak peek van haar nieuwe neus gegeven. “Als ik nu in de spiegel kijk ben ik trots op mezelf en ben ik blij dat ik zover ben gekomen.”

Laatste nieuws

Zie ook