Wat we tot nu toe weten over drama bij Louvre

Vanmiddag werd bekend dat een Franse militair in het wereldberoemde Louvre in Parijs het vuur heeft geopend op een verda...

Lees ook

Vanmiddag werd bekend dat een Franse militair in het wereldberoemde Louvre in Parijs het vuur heeft geopend op een verdachte man. De politie vermoedt dat de man een terreurdaad wilde plegen in het museum. Dit is wat we tot nu toe weten.

Verdacht

Volgens het hoofd van het politiedepartement in Parijs Michel Cadot was het direct duidelijk dat de man agressief was en een bedreiging vormde. Hij probeerde met twee tassen het museum binnen te komen, maar trok een mes toen hij geweigerd werd. “Zijn woorden deden ons geloven dat hij van plan was een terreurdaad uit te voeren.” Hoewel er op hetzelfde moment ook een tweede man rondliep die zich verdacht gedroeg, ziet het er volgens de politie niet naar uit dat er een link is tussen de twee.

Dreiging

Volgens de politie had de man twee machetes op zak, maar zijn er geen explosieven gevonden in zijn bagage. Ze zien het incident als ‘serieus’ en een ‘ernstig veiligheidsincident’. “Deze gebeurtenis herinnert ons eraan dat de dreiging aanwezig is en dat veiligheid voor alles is”, vertelt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Geëvacueerd

Volgens een regelmatige bezoeker van het Louvre zou alles rustig zijn verlopen toen de 250 bezoekers naar buiten begeleid werden en begreep iedereen dat er iets ongebruikelijks aan de hand was. Alle tassen werden ook gecontroleerd. Het museum en de rest van de omgeving is geëvacueerd.

De verdachte man is ernstig gewond geraakt aan zijn buik, maar is verder buiten levensgevaar. Twee soldaten liepen lichte verwondingen op.

Lees ook: Man overleeft aanslag Istanbul door telefoon

Bron: Volkskrant Beeld: Twitter, ANP

Laatste nieuws

Zie ook