Wat is er met de Zeeman trouwjurken gebeurd?

De hype en hectiek rondom de Zeeman trouwjurk vorig jaar is je vast niet ontgaan. Voor €29,99 kon je de jurk v...

Lees ook

De hype en hectiek rondom de Zeeman trouwjurk vorig jaar is je vast niet ontgaan. Voor €29,99 kon je de jurk voor jouw grote dag kopen. De 1500 exemplaren gingen als warme broodjes over de toonbank en waren binnen no time uitverkocht. Wie waren de gelukkigen? Het Parool zocht het uit.

Mount Everest

Matthijs vroeg zijn vriendin Noor op een bijzondere plek ten huwelijk, namelijk 5357 meter hoog op een berg met uitzicht op de Mount Everest. De Zeemam jurk die hij voor haar had gescoord, maakte het moment af. “Matthijs drukte me daarna een wit pakje in mijn handen: de Zeemanjurk, voor onze eerste trouwfoto. De jurk heb ik over mijn broek en bergschoenen aangetrokken.”

In het water

Sjoukje en haar man besloten tijdens de bruiloft een stunt uit te halen met de gasten. Toen ze op een boot aankwamen op locatie, viel de bruid met jurk en al overboord. Nou ja, niet echt. Sjoukje lag opgerold in een dekentje op de bodem van het bootje en haar nicht was de stand-in in de Zeemanjurk. “Ik dacht nog aan de lieve verkoopster die me allerlei instructies had gegeven hoe ik zo voorzichtig ­mogelijk met de jurk moest omgaan. O, ze moest eens weten.”

Voor de heb

De moeder van de 12-jarige blogger Jade kocht de jurk voor de heb. Toen Jade de volgende dag zag dat hij zo gewild was, besloot ze hem op haar blog te verloten aan iemand die hem écht goed kon gebruiken. “Ik koos voor een vrouw die schreef dat ze weinig geld had en daarom geen dure jurk kon kopen voor haar bruiloft. En dat ze daarna de jurk zou laten stomen zodat ze die kon doorgeven aan iemand ­anders.”

De foto’s van de jurken zie je hier.

Lees ook: De meest populaire trouwjurk op Instagram

Bron: Parool, Beeld: Zeeman

Laatste nieuws

Zie ook