19-jarige kankerpatient valt keihard door de mand

Eli Stewart beweert al twee jaar aan kanker te lijden. Long- en maagkanker, om precies te zijn. Toch zette een liefdadig...

Lees ook

Eli Stewart beweert al twee jaar aan kanker te lijden. Long- en maagkanker, om precies te zijn. Toch zette een liefdadigheidsorganisatie waar hij nauw mee samenwerkte, vraagtekens bij zijn ‘ziekte’ en beweren zij dat alles een grote leugen is.

Ernstig ziek

De 19-jarige zette zich al geruime tijd in voor verschillende liefdadigheidsorganisaties. Boze tongen beweerden dat Stewart zag hoe veel cadeaus er gedoneerd werden aan terminaal zieke kinderen en dat hij daarvan wilde profiteren. Toen Eli wereldkundig maakte dat hij zelf ernstig ziek was, schonk liefdadigheidsorganisatie The Clutha Trust hem een gitaar van ruim €1000 euro. Volgens oprichter Alan Crossan vertelde Eli hem dat hij nog maar zes maanden te leven had omdat hij terminaal ziek was. “Daarna zei hij dat hij epilepsie had en daarna sprak hij over een harttransplantatie. Toen ging er bij mij een belletje rinkelen”, zegt Alan aan het Britse dagblad The Daily Record.

Dokter

Eli had de mailwisseling tussen hem en zijn dokter op social media geplaatst. Daarin viel te lezen hoe erg de tiener eraan toe was en wat de volgende stappen zouden zijn in behandeling. Alan contacteerde Eli’s dokter meteen, maar toen hij een collega van de dokter sprak, ontkende die dat de dokter de mails verzonden had. Waarna Alan meteen de politie inschakelde. Volgens Eli’s moeder had haar zoon wel degelijk kanker. Dat vertelde ze aan de Britse krant Daily Mirror. Eli beweerde echter dat een biopsie aantoont dat de kanker in zijn longen en in zijn maag zat.

Lees ook: Blogster die kanker ‘overwon’ valt door de mand

Bron: HLN, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook