Vrouw gaat viral na bijzondere manier waarop ze borstkanker ontdekte

De Britse Hayley Browning kreeg de schrik van haar leven toen ze een knobbeltje ontdekte in haar borst, toen ze in bed l...

Lees ook

De Britse Hayley Browning kreeg de schrik van haar leven toen ze een knobbeltje ontdekte in haar borst, toen ze in bed lag. Browning legde in haar Facebookpost uit dat ze vaak een zelfonderzoek deed wanneer ze onder de douche stond, zoals door veel websites én haar huisarts werd geadviseerd. De vrouw realiseerde zich echter dat de knobbel nergens te bekennen was, als ze gewoon op beide benen stond. Na haar ontdekking maakte ze dezelfde dag nog een afspraak bij de dokter en niet veel later werd er borstkanker gediagnosticeerd bij de vrouw.

Truc

In de oprechte Facebookpost deelt ze haar truc, die nog geen 30 seconden duurt, om andere vrouwen te kunnen helpen. “Ik hoop dat ik mijn truc kan delen met zoveel mogelijk mensen, om zoveel mogelijk levens te kunnen redden. Drie weken geleden werd borstkanker bij mij gediagnosticeerd. Ik voelde de knobbel echter alléén als ik lag, zodra ik opstond was de knobbel volledig verdwenen”, begint ze. “De meeste websites leggen uit dat je moet controleren op knobbeltjes in de douche, maar als ik enkel en alleen dit advies had opgevolgd zou de knobbel veel groter zijn geworden en, in het ergste geval, onbehandelbaar zijn geweest. Zelfs de chirurg kon mijn knobbeltje niet voelen wanneer ik op beide benen.”

“Dit is dus een oproep aan alle vrouwen om niet alleen staand, maar ook liggend een zelfonderzoek te doen. Ik kan alleen maar denken aan de lange reis die ik nog voor de boeg heb, vol chemotherapie. Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken met met deze boodschap”, besluit de vrouw.

Bron: Facebook

Laatste nieuws

Zie ook