Dit gebeurt er echt als je kauwgom doorslikt

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: als kind slikte je een enorme bonk roze Bubblicious door en kreeg dan te horen d...

Lees ook

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: als kind slikte je een enorme bonk roze Bubblicious door en kreeg dan te horen dat hij jaren in je lichaam zou blijven zitten. Aaaah! Eén van de grootste redenen dat je tot op de dag van vandaag nog steeds een paniekaanval krijgt als je per ongeluk kauwgom doorslikt. Maar hoe waar is dit eeuwenoude verhaaltje?

False

Het verhaaltje dat op schoolpleinen de ronde deed gaat als volgt: je lichaam kan kauwgom niet verteren, waardoor het nog jaren in je lichaam blijft rondhangen. Echt? Nee. Dit is dus een fabel, onthullen wetenschappers.

Er zit wel een kern van waarheid in, hoor. Kauwgom is voor je lichaam namelijk wel echt moeilijk te verteren door de rubberpolymeren die erin zitten. Maar dat het zo’n zeven jaar in je lichaam blijft… Nope. Dit zijn maar twee of drie dagen.

Onderzoekers van het American Chemical Society hebben in bovenstaand filmpje haarfijn voor je uitgelegd welke weg kauwgom aflegt in je lichaam er wat er precies mee gebeurt. Heb je vanavond weer een goed verhaal om te vertellen.

Bron: YouTube, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook